Annonce
Udland

Ukendte gerningsmænd skyder ind i lejlighed i Uppsala

50090 Johan Nilsson/Tt/Ritzau Scanpix
Sverige er fredag aften ramt af flere skyderier. Tre personer er bragt på hospitalet med skud- eller stiksår.

Mindst tre personer er såret efter flere skyderier i Sverige fredag aften.

To personer er bragt til hospitalet med skudsår efter et skyderi i Västerås, der ligger cirka 110 kilometer nordvest for Stockholm.

Det er uvist, hvor alvorlige deres skader er. Det skriver den svenske avis Aftonbladet.

I Sollentuna 20 kilometer nord for Stockholm rykkede svensk politi ud efter at have fået en melding om, at der var affyret skud.

Da betjente ankom til stedet, fandt de en mand i 30'erne med stiksår.

Politiet oplyser til Aftonbladet, at myndighederne leder efter en eller flere gerningsmænd.

I Uppsala godt 70 kilometer nord for Stockholm blev der skudt gennem vinduet i en lejlighed. Dog blev ingen af de personer, der befandt sig i boligen, ramt.

Det er uklart, hvor mange skud der blev affyret, men ifølge politiet er der tale om flere.

Politiet efterforsker hændelsen i Uppsala som drabsforsøg. Heller ingen er anholdt i denne sag. Det skriver det norske nyhedsbureau NTB.

Ligeledes fredag aften blev politiet i Vänersborg, der ligger cirka 90 kilometer nord for Göteborg, angrebet af unge med raketter. Og i Göteborg blev der kastet sten mod politiet.

- De har skudt raketter både mod os og mod andre, siger operationsleder Morten Gunneng til Göteborgs-Posten.

I alt var omkring 30 unge mellem 15 og 25 år involveret i urolighederne. Mindst tre er anholdt for at forstyrre den offentlige orden.

Tidligere fredag aften blev også politiet i Lövgärdet-området nord for Göteborg angrebet af personer, der kastede med sten.

Sverige har været hårdt plaget af skyderier på det seneste.

Så sent som natten til torsdag i sidste uge modtog politiet et alarmopkald klokken 01.20 om et skyderi ved en natklub. Da en patrulje nåede frem, fandt betjente to hårdt sårede mænd, som begge døde af deres kvæstelser.

Begge mænd var i 40'erne.

Flere vinduer i en restaurant blev skudt i stykker ved skyderiet, men ingen andre personer kom noget til.

Skyderiet var det andet i løbet af sidste uge.

En 25-årig mand blev mandag den 2. december om aftenen skudt i Malmø. Han afgik efterfølgende ved døden.

Politiet har anholdt en mistænkt. Det skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Malmø har den seneste tid haft store problemer med skyderier med forbindelse til bandemiljøet i den sydsvenske by.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Annonce