Annonce
112

Ulykke sendte fire på sygehuset: Årsag til sammenstødet er stadig uklar 

Aarøsund Landevej var spærret i et par timer efter ulykken Foto: Brand & Redning Sønderjylland
Trafikulykken onsdag aften sendte fire personer på sygehuset.

STARUP: Der kan gå flere dage, før politiet har klarhed over, hvorfor trafikulykken på Aarøsund Landevej onsdag aften skete.

Der blev ringet 112 klokken 18.06 og adskillige redningskøretøjer blev sendt til stedet.

De to involverede personbiler var af uvisse grunde kørt frontalt sammen. Politiet kunne torsdag formiddag ikke sige noget om, i hvilken side af vejbanen de var kørt sammen.

– Når vi har sådan et alvorligt færdselsuheld, har vi altid bilinspektør på, så vi er nødt til at afvente rapporten. Og dels at få afhørt de implicerede parter. Vi er endnu ikke helt skarpe på, hvad der helt præcis er årsag til uheldet, forklarer politikommissær Henning Marcussen.

Bilen med den 47-årige kvinde og hendes 15-årige datter var på vej mod vest. Begge er indlagt med alvorlige skader, der dog ikke er livstruende. Endnu en passager slap uskadt.

En far og hans datter i den modkørende bil kom lettere til skade. Deres alder er ukendt.

Ulykken skete lige uden for det vestlige byskilt.

Annonce
Ulykken skete lige vest for hellen og byskiltene. Foto: Larz Grabau
Bilerne endte i hver sin side af vejbanen. Foto: Larz Grabau
Torsdag lå der stadig masser af små vragrester fra det voldsomme sammenstød. Foto: Larz Grabau
Begge biler efterlod dybe mærker i vejbanen. Foto: Larz Grabau
Sammenstødet skete her ved 2,6 km pælen. Foto: Larz Grabau
Bilerne kørte frontalt sammen. Foto: Larz Grabau
Sammenstød på Aabenraa Landevej. Foto: Larz Grabau
Rabatten rummer en masse små vragrester. Foto: Larz Grabau
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce