Annonce
Udland

Ukrainsk minister afviser at Trump pressede på for Biden-snavs

Sergei Supinsky/Ritzau Scanpix
Ifølge anonyme kilder har Trump forsøgt at presse Ukraines præsident til at give ham oplysninger om Biden.

USA's præsident, Donald Trump, lagde ikke pres på Ukraines præsident, Volodimir Zelenskij, for at grave snavs op om den demokratiske præsidentkandidat Joe Biden og hans familie.

Det siger Ukraines udenrigsminister, Vadijm Prijstajko, til den ukrainske avis Hromadske.

- Jeg ved, hvad samtalen handlede om, og jeg mener ikke, at der var noget pres, siger udenrigsministeren.

- Denne samtale var lang, venlig og kom omkring mange spørgsmål, som nogle gange krævede alvorlige svar.

Prijstajko understreger, at Ukraine er en uafhængig stat, som ikke vil vælge sider i amerikansk politik. Og han tilføjer, at landet er glad for den støtte, det får fra USA.

Fredag skrev amerikanske medier, at Trump flere gange pressede Zelenskij for at få oplysninger om Joe Biden under en telefonsamtale mellem de to præsidenter i juli.

Senest citerede avisen Wall Street Journal op til weekenden anonyme kilder for at sige, at Trump forsøgte at overtale Zelenskij til at grave snavs op om Biden.

Formålet skulle være at skade den tidligere amerikanske vicepræsident Biden op til næste års præsidentvalg.

Bidens søn Hunter samarbejdede for år tilbage med et ukrainsk energikonsortium.

Hans virke i Ukraine har været kontroversielt, idet Joe Biden som vicepræsident mellem 2009 og 2017 har forhandlet med Ukraines regering om blandt andet energiproduktion, beretter tv-stationen CNN.

Det er en branche i Ukraine, der notorisk har mange sager om korruption.

Biden ligger på nuværende tidspunkt øverst i meningsmålingerne forud for næste års primærvalg. Her afgøres det, hvem der bliver Demokraternes udfordrer mod Trump ved præsidentvalget i november 2020.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce