Annonce
Billund

Uld og automobiler på Museumscenter Karensminde

Hans Peter Festersen vil vise, hvordan man klipper et får. Arkivfoto: Chresten Bergh

Grindsted: Museumscenter Karensminde arbejder søndag 7. juli og tirsdag 9. juli med uld.

Cirka kl. 10.30 vil fårene blive drevet til fårehuset af bestyrer Hans Peter Festersen. Herefter vil han klippe et får. Der vil også blive klippet et får cirka kl. 13.30.

I gården vil der sidde damer og arbejde med ulden.

Der er også kreativt værksted, i smedjen kan børnene lave et hjerte og i træværkstedet kan de få lov til at slå søm i. Der er opstillet et par kunstige yvere, og her kan færdigheder i malkning prøves af.

Hestevognen kører, og stuehuset er bemandet, der sælges vafler og kaffestuen er åben.

Vamdrup Ford A Klub kommer på besøg på museumscentret søndag 7. juli.

Bilerne og deres ejere vil kunne mødes fra cirka kl. 11.45-13.45. Det vil være muligt at få en snak med medlemmerne fra klubben.

4., 5. og 6. juli deltager Karensminde med 3 køer og en kalv ved landsskuet i Herning.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce