Annonce
Debat

Uldall Hansen gjorde mig sur: Han blandede hård valgkampsretorik med urigtige oplysninger

Philip Tietje (V), formand for vækstudvalget for land og by, er blevet noget irriteret over Socialdemokratiets borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen. Arkivfoto: Timo Battefeld

Den ene er udvalgsformand. Den anden er borgmesterkandidat og næstformand i det udvalg, den første er formand i.

De hedder Philip Tietje (V) og Erik Uldall Hansen (A). Uenige er de ofte. Forleden tog de en intensiv og heftig debatrunde i en tråd på Facebook, og emnet var: Den omstridte jollehavn i Loddenhøj ved Aabenraa.

I dag fører de kampen videre her på jv.dk - denne gang med stærkere argumenter og mere substans.

Annonce

Her kommer kritikken fra Philip Tietje. Svaret fra Erik Uldall Hansen findes under dette indlæg:


Jeg vil indledningsvis kvittere næstformanden Erik Uldall Hansen (A) og de andre politikere i udvalget for et godt og konstruktivt samarbejdsklima i vækstudvalget for land og by.

I langt de fleste sager finder vi politikere hinanden, indgår kompromisser og aftaler, som er til alles tilfredshed. Det er også det, borgerne er bedst tjent med. Udvikling og vækst kræver politisk stabilitet og fælles visioner for kommunen.

Men vi også valgt på vores forskelligheder; de bliver som regel mest tydelige i et valgår. Og netop kommunalvalget er nok også årsagen til debatten her.

Erik Uldall Hansen sendte i hvert fald nogle ret hårde skudsalver i retningen af mig og flertallet, der har vedtaget lokalplanen for Loddenhøj Jollehavn, i en debattråd på Facebook.

Jeg er som bekendt ikke sart, men den hårde valgkampsretorik blandet op med urigtige påstande blev jeg dog alligevel godt gammeldags sur over. Uldall gjorde sig skyldig i flere ting i den debat.

FOR DET FØRSTE påstod Uldall, at havde forvaltningen fået lov at bestemme, ville sagen aldrig være vedtaget. I sig selv er det noget slemt vrøvl.

Forvaltningen skal ikke bestemme, om der skal vedtages lokalplaner; det skal de folkevalgte. Forvaltningen skal til tilvejebringe et lovligt, objektivt, veloplyst og fagligt velfunderet beslutningsgrundlag for politikerne.

I alle de mange jollehavnssager, politikerne har behandlet, har forvaltningen ikke en eneste gang rådgivet politikerne om, at ”det her går ikke”.

Hvad værre er, at han beskylder mig for at blande mig i sagsbehandlingen og beklikker dermed både kommunens medarbejdere og min hæderlighed.

Han påstår i ramme alvor, at jeg skulle have truffet beslutningen, hvordan forvaltningen skulle sagsbehandle høringssvarene i forbindelse med indkaldelse af forslag og ideer tilbage 2018 til jollehavnsplanlægningen.

EN MEGET GROV anklage, der vil være i modstrid med den meget principielle opdeling af rollerne mellem en udvalgsformand og forvaltningen. Jeg har på ingen måder forsøgt eller givet en ulovlig instruks til forvaltningen. Beslutningen om ikke at lave et høringsnotat på høringssvarene til indkaldelsen af ideer og forslag var helt og aldeles forvaltningens.

Et høringsnotat er ikke noget formelt krav, og beslutningen blev begrundet i ressourceforbruget, som var unødvendigt på det stadie af planlægningen. I stedet blev høringssvarene sammenskrevet i sagsfremstillingen, og samtlige høringssvar blev fremsendt per mail til udvalget.


Hvad værre er, at han beskylder mig for at blande mig i sagsbehandlingen og beklikker dermed både kommunens medarbejdere og min hæderlighed.


Man skal lige i den forbindelse være opmærksom på, at man jo forvejen havde haft en proces i den forudgående lokalplan, hvor modstandernes argumenter var blevet kommenteret af forvaltningen. Endvidere var indkaldelsen af ideer og forslag overhovedet ikke det endelige punktum for sagsbehandlingen, men kun en indledende øvelse.

DE GROVE OG urigtige beskyldninger bør Uldall bide i sig igen og en anden gang tænke sig mere om, inden han slynger beskyldninger af den karakter ud på nettet.

Hvis Uldall fortsat påstår overstående, så må den logiske konsekvens være, at han fremlægger dokumentation og involverer Ankestyrelsen i sagen.

Hvilket han i øvrigt allerede skulle have gjort tilbage i 2018.

Jeg er som skrevet ikke sart; jeg kan godt lide en skarp debat og går ikke af vejen for en. Men helt udokumenterede beskyldninger om magtmisbrug er ikke værdige og hører ikke hjemme i en politisk debat.

Hverken i byrådssalen, her i avisen og for så vidt heller ikke på de sociale medier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce