Annonce
Læserbrev

Ulige sundhed for alle i 2020 på grund af havvindmøller i Tønder Kommune

Læserbrev: Alle har fri og lige adgang til Hjerpsted bakkeø, som repræsenterer en forrygende natur, som beviseligt reducerer stress og hjertekarsygdomme og nedsætter risikoen for cancer.

Hvis Vattenfall, Viden om Vind og luftige politikere får overtalt vores fornuftige og langsigtede politikkere på deres Temadag om vindmøller i Tønder den 4. februar 2020 til at opsætte 180 meter høje havvindmøller i kommunen, så øges risikoen for sygdom på grund af lavfrekvent støj og infralyd i flere kilometers afstand. Med stress, dårlig søvn og sygdomme hos naboerne.

Borgerlisten ønsker havvindmøller og øget bosætning og mener, at møllerne betaler for skoler. Regeringen har i år netop betalt to millioner til skolerne i Tønder og flere millioner følger.

Ingen folk flytter til vindmølleområder. Folk flytter væk. Dem, som bliver boende, kan håbe på, at blodpropperne og kræftsygdommene ikke dukker op.

Jo nærmere man bor ved havvindmøllene, jo større er den lavfrekvente lyd og infralyden med større risiko for sygdomme og forringet livskvalitet. Det er ulige sundhed for alle, at stavnsbinde folk i infralydens helvede, mens andre flytter til kommuner med ligesindede uden kæmpemøller.

Det er fornuftigt at stoppe affolkning og øge bosætning ved at skrotte alle havvindmølleplaner i Tønder Kommune nu, før det er for sent.

Havvindmøller skal ud på havet, med lige sundhed for alle i Tønder Kommune til følge.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce