Annonce
Debat

Ulighed i sundhed har mange ansigter

Læserbrev: Hovedpine er en af de sygdomme, som rammer socialt skævt – og hvor der er en klar overvægt blandt patienterne med grundskoleuddannelse eller kort uddannelse.

Hovedpinepatienterne er ofte ikke gode til at ”råbe” systemet op omkring deres lidelse. En del er bange for at stå ved deres sygdom, da der er mange fordomme, og vi må også erkende, at området har været lavt prioriteret. Og som Hanne Johannsen, formand for Migræne – og Hovedpineforeningen udtrykker: ”…at når området er så lavt prioriteret, så skyldes det, at man ser hovedpine som en kvindesygdom”. Men uanset, hvad årsagen er, så kan vi da ikke anno 2021 acceptere, at en lidelse får mindre opmærksom, blot fordi den af nogle betragtes som en kvindesygdom.

Erhvervsaktive personer med migræne har fx årligt 3,8 mio. flere sygedage end erhvervsaktive uden migræne. Det betyder jo omvendt også, at det kan være svært at fastholde et arbejde eller få en uddannelse.

I øjeblikket er der en venteliste på 2 år for at komme til på det nationale hovedpinecenter i Glostrup – og i vores egen region er der mellem 13 og 21 ugers ventetid på vores to hovedpineklinikker i Esbjerg og Odense.

Hovedpine er faktisk en lidelse som i mange tilfælde kan behandles eller lindres, så har vi da også en forbandet pligt til at rykke på dette – og jeg kan garantere for, at jeg vil have fokus på, om vi får nedbragt de alt for lange ventelister, således at patienterne kan få hjælp og lindring hurtigere.

For når vi i SF siger, at vi vil ulighed i sundhed til livs, så mener vi det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Annonce