Annonce
Esbjerg

Ulla Tørnæs er klar til Borgen for syvende gang

Ulla Tørnæs (V) kommer i Folketinget for syvende gang. Arkivfoto
Den 56-årige Ulla Tørnæs (V) løser endnu en gang billet til Folketinget med flere end 4.500 personlige stemmer på Fanø og Esbjerg by samt omegnskredsen.

Esbjerg: Med et personligt stemmetal på 2.432 personlige stemmer i Esbjerg Bykreds og Fanø, svarende til hver fjerde Venstrestemme i kredsen, er den erfarne Ulla Tørnæs tilbage i Folketinget, klar til sin syvende omgang på Christiansborg.

Det står klart efter, at de personlige stemmer nu er talt op, og Ulla Tørnæs sætter sig på et af Venstres seks kredsmandater i Sydjyllands Storkreds.

Ulla Tørnæs fik også et godt personligt valg med 2.138 stemmer i Esbjerg Omegnskreds samt i Vardekredsen med 865 personlige stemmer. Dermed ender hun sammenlagt på knap 7.000 personlige stemmer, eller helt præcis 6.974 stemmer i Sydjyllands Storkreds.

Senest, Ulla Tørnæs var på valg, var i 2011. Dengang fik Venstre endnu flere stemmer end den fremgang, partiet fik onsdag, og Ulla Tørnæs opnåede da godt og vel 9.000 personlige stemmer i storkredsen, de 3.419 stemmer fik hun i Esbjerg og på Fanø.

I 2014 blev hun valgt til Europa-Parlamentet, men to år senere blev hun hentet hjem som uddannelses- og forskningsminister. Senere blev hun udviklingsminister.

Annonce

Det er er godt for Esbjerg, at både jeg og Anders Kronborg (S) er kommet ind.

Ulla Tørnæs (V)

Også lettet

Ulla Tørnæs siger, at hun er både taknemmelig og ydmyg over at være blevet betroet opgaven at repræsentere Esbjerg.

- Det er er godt for Esbjerg, at både jeg og Anders Kronborg (S) er kommet ind, siger hun og sender samtidig en buket roser til de god kræfter, som har hjulpet hende i valgkampen.

Hun er både glad, men også lettet over sit eget personlige valg, eftersom der er tale om et comeback til Folketinget efter afstikkeren til EU-parlamentet, ligesom hun anfører, at hendes bykreds traditionelt har en overvægt af røde stemmer.

- Situationen havde formentlig også været en anden, hvis man havde valgt at bakke op om én kandidat, som vi har set det i Vejle, siger hun med henvisning til partifællen i Vejle, Christoffer Aagaard Melson, som samlede omkring 7.000 personlige stemmer i de to Vejle-kredse Nord og Syd.

Venstre, som havde Ulla Tørnæs som spidskandidat i Esbjerg Bykreds og Fanø, havde Tom Eriksen (V) som spids i Esbjerg Omegnskreds. Her fik Eriksen 909 stemmer, mens han hentede 564 stemmer i bykredsen, altså tilsammen 1.473 stemmer.

Ulla Tørnæs gik til valg på at "trække Danmark mod vest" og sørge for at bære lokale sager til bordet på Christiansborg – uanset om det blev i en Venstreregering eller i oppositionen. Ud over et mål om at sikre en bred vifte af uddannelser i landsdelen har Ulla Tørnæs også fokuseret på den grønne omstilling og en fortsat stram udlændingepolitik som sine mærkesager, ligesom hun fortsat vil arbejde for, at hovedvej 11 fra Korskroen til Varde bliver udvidet, sådan som regeringen og Dansk Folkepartis trafikudspil tidligere på året lagde op til.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

19 bilister får fartbøder

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce