Annonce
Navne

Ulla var et holdningsmenneske med hjertet på rette sted

Ulla Liestman Rosendahl var fællestillidsmand for HK'erne ved Varde Kommune. Arkivfoto: Morten Nielsen

Der gik et chok igennem os alle sammen, da vi mandag morgen læste Steen’s SMS om, at Ulla var afgået ved døden søndag aften.

Hjertet kunne ikke mere.

Det er ingen hemmelighed, at Ulla igennem mange år havde helbredsmæssige problemer, men i den sidste stykke tid havde hun det meget bedre end tidligere grundet forbedrede dialyse behandlingsmuligheder.

Ulla håndterede sine helbredsmæssige udfordringer med en sjælden stor værdighed og styrke og med en fantastisk støtte fra Steen.

Ulla var ikke typen, der søgte folks omsorg og interesse for sin sygdom – ”Det går bedre nu, og der er andre, der har det værre, skal vi ikke snakke om noget mere interessant”.

Ulla var et holdningsmenneske med hjertet på rette sted, og det er sjældent, at et arbejde har passet så godt til en person, som i Ulla’s tilfælde.

Annonce

Fællestillidsrepræsentant

Ulla var Fællestillidsrepræsentant for HK’erne ved Varde Kommune, og udførte sit arbejde med en uovertruffen energi og engagement.

Ingen sag var for lille til at engagere sig i og utallige er de medlemmer, som Ulla har hjulpet.

Men selv om det faglige arbejde var en meget stor del af Ulla’s liv, var hendes familie det aller vigtigste.

Ægtefællen Steen, børnene Thomas og Anne og deres familier med børnebørnene Emma, Jacob og Carla.

Ulla’s øjne skinnede af dyb glæde og stolthed når hun fortalte om små og store hændelser i familien, og der var ingen grænser for hendes hjælp, støtte og kærlighed.

Madklub i 30 år

Vores madklub Internationale har bestået i cirka 30 år med blandt andet Steen og Ulla som medlemmer.

Vi har haft mange stjernestunder når vi hver især var værter med amatørgourmetmiddage – de første år med børnene og senere kun os.

Der bliver hygget, grinet og diskuteret til den store guldmedalje og her var Ulla også en stor del af det gode samvær.

Ulla fulgte levende med i samfundet, politik og sport og havde klare meninger, som hun ikke holdt tilbage. Det gav en masse gode samtaler både om det sjove, men også det mere alvorlige.

De sidste mange år havde vi fået opbygget en tradition med at tage på storbyferie og i maj måned var vi i Berlin.

Programmet var rimelig fast – vi skulle se noget spændende, gerne historisk men ikke for meget og ellers skulle vi jo ud og indsamle inspiration til kommende madklubaftener.

Ulla elskede det i stor stil lige som os andre.

Ulla er her ikke mere og det bliver et stort savn for mange.

For os i madklubben men ikke mindst for hendes familie.

Vi vil mindes Ulla Liestman Rosendahl med stor glæde og respekt.

Ære være Ulla’s minde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Næsten dobbelt så mange uheld på motorvejen ved Kolding: Der er ikke plads til flere biler

Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce