Annonce
Sønderborg

Ulovlig skov har trofaste brugere

Det er udsigten her, fredningen fra 1940 skulle bevare. Nu er den gemt bag træer for trafikanter, der kommer kørende fra Egernsund mod Sønderborg. Foto: Claus Thorsted
Den lille skov ved Broager Kirke har tilsyneladende en stor vennekreds, der sætter pris på gåture mellem træerne.

Broager: Menighedsrådet i Broager er gået i tænkeboks for at finde en løsningen på det paradoksale problem, at menighedsrådet ejer en skov, som er plantet ulovligt, men ikke må fældes, fordi den er blevet registreret som fredskov.

I sidste uge deltog omkring 40 indbyggere i sognet i et menighedsmøde, hvor de fik lejlighed til at fortælle, hvad skoven betyder for dem.

- Og der er ingen tvivl om, at mange var glade for skoven. De gav i hvert fald udtryk for, at de bruger den til ture med hunden eller børnene, konstaterer Marianne Tychsen, sekretær i menighedsrådet.

De fleste fremmødte ønskede, at skoven bevares. Nogle fremhævede, at den udgør en støjbarriere mellem Broager By og den trafikerede landevej mellem Egernsund og Sønderborg, mens en borger foreslog, at skoven kunne bruges til skovkirkegård.

Menighedsrådet havde indkaldt til mødet for at høre argumenter for eller imod at bevare skoven. Den er plantet engang i 60'erne på et areal nordvest for Broager Kirke, hvor en fredning siden 1940 har bandlyst høj bevoksning.

Annonce

Mere synlig før

- Mødet var ikke en afstemning for eller imod skoven. Men det var vigtigt for os at høre alle argumenter, før vi træffer en beslutning, forklarer Marianne Tychsen.

For enten skal menighedsrådet søge fredningsmyndighederne om dispensation til at lade skoven vokse videre, eller også skal man søge miljøstyrelsen om dispensation til at fælde den.

Til mødet præsenterede menighedsrådet gamle kort over Broager og omegn, hvoraf det fremgik, at landskabet omkring kirken tidligere har været mere åbent. Kirken har været meget mere synlig. Men det vil den ikke nødvendigvis blive, hvis man fælder den lille kirkeskov:

- Der vil stadig være beplantninger og læhegn i landskabet, som vil hæmme indsigten, konstaterer Marianne Tychsen.

Menighedsrådet forventer at træffe en beslutning i løbet af et par måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce