Annonce
Sønderborg

Ulovlig skov har trofaste brugere

Det er udsigten her, fredningen fra 1940 skulle bevare. Nu er den gemt bag træer for trafikanter, der kommer kørende fra Egernsund mod Sønderborg. Foto: Claus Thorsted
Den lille skov ved Broager Kirke har tilsyneladende en stor vennekreds, der sætter pris på gåture mellem træerne.
Annonce

Broager: Menighedsrådet i Broager er gået i tænkeboks for at finde en løsningen på det paradoksale problem, at menighedsrådet ejer en skov, som er plantet ulovligt, men ikke må fældes, fordi den er blevet registreret som fredskov.

I sidste uge deltog omkring 40 indbyggere i sognet i et menighedsmøde, hvor de fik lejlighed til at fortælle, hvad skoven betyder for dem.

- Og der er ingen tvivl om, at mange var glade for skoven. De gav i hvert fald udtryk for, at de bruger den til ture med hunden eller børnene, konstaterer Marianne Tychsen, sekretær i menighedsrådet.

De fleste fremmødte ønskede, at skoven bevares. Nogle fremhævede, at den udgør en støjbarriere mellem Broager By og den trafikerede landevej mellem Egernsund og Sønderborg, mens en borger foreslog, at skoven kunne bruges til skovkirkegård.

Menighedsrådet havde indkaldt til mødet for at høre argumenter for eller imod at bevare skoven. Den er plantet engang i 60'erne på et areal nordvest for Broager Kirke, hvor en fredning siden 1940 har bandlyst høj bevoksning.

Annonce

Mere synlig før

- Mødet var ikke en afstemning for eller imod skoven. Men det var vigtigt for os at høre alle argumenter, før vi træffer en beslutning, forklarer Marianne Tychsen.

For enten skal menighedsrådet søge fredningsmyndighederne om dispensation til at lade skoven vokse videre, eller også skal man søge miljøstyrelsen om dispensation til at fælde den.

Til mødet præsenterede menighedsrådet gamle kort over Broager og omegn, hvoraf det fremgik, at landskabet omkring kirken tidligere har været mere åbent. Kirken har været meget mere synlig. Men det vil den ikke nødvendigvis blive, hvis man fælder den lille kirkeskov:

- Der vil stadig være beplantninger og læhegn i landskabet, som vil hæmme indsigten, konstaterer Marianne Tychsen.

Menighedsrådet forventer at træffe en beslutning i løbet af et par måneder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Mindeord over Per Melsen

Haderslev

Socialdemokrat: Forskel på byer

Regionalt For abonnenter

Tre bilulykker og fald ned ad trapper: Kontroversiel kiropraktor hjalp Anette og Jonas til tålelige liv

Annonce