Annonce
Billund

Ulrich K. var den eneste som stemte imod vest: - En vestlig motorvej vil lukke Billunds udvikling inde

Ulrich Kristensen, tidligere byrådsmedlem, er fortaler for en østlig linjeføring. Arkivfoto: Morten Pape
Ulrich Kristensen var det eneste byrådsmedlem, som stemte imod, da Billund Byråd i sidste valgperiode sendte et fælles høringssvar til Vejdirektoratet, hvori man anbefalede en motorvej vest om Billund.
Annonce

Billund: 24 ud af 25 byrådsmedlemmer stemte for, da Billund Byråd i sidste valgperiode godkendte et høringssvar til Vejdirektoratet. I svaret anbefalede byrådet, at en eventuel kommende motorvej skulle gå vest om Billund.

Ulrich Kristensen, som på det tidspunkt sad i byrådet for Radikale Venstre, var eneste stemme imod.

- Grundlæggende bekræfter undersøgelsen de bekymringer, jeg havde dengang, siger Ulrich Kristensen i dag - og påpeger, at hovedøvelsen med en ny motorvej er en aflastning af E45. En aflastning, som ifølge VVM-undersøgelsen vil være større med en østlig linjeføring.

- Lufthavnen, turismen og erhvervslivet tilgodeses meget mere med en østlig motorvej, og rapporten viser da også, at en østlig tilgodeser samfundsøkonomien mere, tilføjer Ulrich Kristensen, som forlod byrådet i denne valgperioden, men som også har meldt sin ankomst på stemmesedlen igen ved næste kommunalvalg.

Annonce

Lukker Billund inde

Rapporten kaster et lys over, hvad de forskellige linjeføringer vil få af betydning for generelle samfundsforhold, men undersøgelse siger ikke noget om de konkrete konsekvenser, som Billund vil opleve af en motorvej vest/øst om Billund.

Her mener Ulrich Kristensen, at kommunen vil være bedst tjent med en østlig linjeføring.

- Det er i og omkring Billund by, at der sner, hvad angår turisme, Lego og erhverv, og en vestlig motorvej vil lukke Billunds udvikling inde, mener Ulrich Kristensen med henvisning til, at lufthavnen og Vejle Kommune allerede afgrænser udviklingsmulighederne mod nord og øst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce