Annonce
Billund

Ulrich Kristensen går før tid: Forståeligt og ærgerligt, mener formænd

Martin Skov Jakobsen, formand for Det Konservative Folkeparti i Billund kommune, mener, at pligten bør veje tungt, når man er valgt ind i byrådet. Arkivfoto: Chresten Bergh

Er det i orden at stoppe i utide? JydskeVestkysten har spurgt partiformændene i forbindelse med Ulrich Kristensens beslutning om at stoppe i Billund Byråd.

Billund: Hvad vejer tungest? Ansvaret for familien og en selv eller ansvaret over for vælgerne? JV har spurgt partiformændene, hvad de mener om, at et byrådsmedlem stopper i utide, som Ulrich Kristensen (RV) vælger at gøre nu.

- Når man tiltræder sådan et embede, bør man have gjort sig nogle tanker om vigtigheden af det her. Det er et vigtigt hverv, man er valgt til, og det ansvar må man tage på sig. Man kan være bange for, at det her skaber en trend, mener Martin Skov Jakobsen, Det Konservative Folkeparti.

Knud Nielsen, formand for Socialdemokratiet i Billund Kommune, lægger ikke skjul på, at han ville have det "meget svært, hvis et af "hans" byrådsmedlemmer stoppede i utide:

- Jeg synes, det er en uskik, for man er langt mere forpligtet af arbejdet i et byråd end i så mange andre foreninger. Sådan et offentligt hverv forpligter. Jeg ville have det meget svært med det, hvis en af vores smuttede. På den anden side kan man jo ikke forbyde folk det. Og mener han ikke, at han kan passe sit arbejde i byrådet, så er der ingen anden vej, siger han.

Annonce

Sagen kort

Det radikale Venstres gruppeformand Ulrich Kristensen meddelte onsdag, at han stopper i Billund Byråd.Mads Søbye Helbo bliver ny gruppeformand, og suppleant Daisy Nykjær-Andersen overtager Ulrich Kristensens plads i byrådet.

Forståelse

Der er dog også forståelse at hente og et ønske om, at byrådsmedlemmerne sidder i byrådet af både navn og gavn.

- Man må hellere forlade pladsen end ikke at kunne passe den, for jeg er modstander af, at man sidder i byrådet af navn og ikke af gavn. Men det skal være overvejet meget nøje. Det skylder man vælgerne. Jeg respekterer hans valg, selv om det er forbavsende tæt på et valg, siger Ivar Nørlund, formand for Venstre i Billund Kommune.

Henning Sejer Madsen, byrådsmedlem og formand for Dansk Folkeparti i Billund Kommune, mener som udgangspunkt ikke, at det er i orden at stoppe i utide. Der kan dog være vægtige grunde, påpeger han.

- Vi kan alle blive udsat for noget, som betyder, at vi ikke kan få det til at hænge sammen. Og byrådsarbejdet er ekstremt krævende, og der er virkelig meget at sætte sig ind i, mener han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Sønderborg

Så du det?

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce