Annonce
Billund

Ulrich om sit farvel til politik: - Jeg skal gå forrest på jobbet

Når man har personaleansvar, skal man også gå forrest. Derfor duer det ikke hele tiden at skulle rende til politiske møder i dagtimerne. Det mener Ulrich Kristensen (RV), som på grund af et nyt job med mere ansvar ønsker at udtræde af byrådet. Arkivfoto: Christer Holte.

Et nyt job med større ansvar er ikke foreneligt med en tjans som kommunalpolitiker, hvor der hyppigt er møder i dagtimerne. Det er konklusionen fra Ulrich Kristensen (RV), som derfor vælger at forlade byrådet.

Billund Kommune: Med møder, der ofte er placeret i dagtimerne, kan det være vanskeligt samtidig at være 100 procent til stede og gå forrest på arbejdspladsen. Det er baggrunden for, at Ulrich Kristensen (RV) har besluttet sig for at nedlægge sit mandat som medlem af byrådet i Billund Kommune.

Han har fået en ny og større stilling hos sin arbejdsgiver, speditionsvirksomheden Searunner A/S i Vejle, og det finder han ikke foreneligt med at være kommunalpolitiker.

- Jeg skal til at tage et lidt større ansvar i geschæften og agere som driftsansvarlig for vores butik. Vi er en speditionsforretning med et kontorpersonale og med lageraktiviteter, og det er den del på kontoret, som jeg skal fokusere på, fortæller Ulrich Kristensen.

Annonce

738 personlige stemmer

Med et personligt stemmetal på 738 blev Ulrich Kristensen den tredjestørste stemmesluger ved efterårets kommunalvalg - kun overgået af borgmester Ib Kristensen (V) og Socialdemokratiets spidskandidat, Ann Charlotte Vilstrup.

I alt fik Radikale Venstre 7,7 procent af stemmerne, hvilket var nok til to pladser i den nye kommunalbestyrelse. Udover Ulrich Kristensen blev der plads til Mads Søbye Helbo.

Skal gå forrest

Hvorfor er sådan et job ikke forenelig med at være aktiv politiker?

- Når man har et personaleansvar, så forventes det også, at man går forrest og er i butikken inden for almindelig arbejdstid. Som politiker er der ret stor mødeaktivitet i dagtimerne, og der er mange aktiviteter ude af huset, som kan vare en hel dag. Det vil jeg ikke kunne forsvare at deltage i. Hvis jeg skulle blive i byrådet, ville det være lig med et meget højt fravær, og det er ikke min tilgang til at være i politik.

Kan ikke opfinde timer

Stemmeslugeren fra Billund afviser, at hans farvel til politik har noget at gøre med, at han i denne periode ikke længere er en del af byrådets konstituering og dermed automatisk er blevet skubbet lidt længere væk fra magtens epicenter. Det position giver til gengæld andre muligheder, og han slår fast, at det udelukkende er den nye jobsituation og det faktum, at døgnet kun har 24 timer, der ligger til grund for beslutningen.

- Det er hæmskoen ved at være med i kommunalpolitik. Man står i nogle dilemmaer og med nogle prioriteter. Man har en familie, og man kan altså ikke blive ved med at opfinde timer. Jo mere, man vælger at prioritere sit erhverv, jo mindre tid er der til at bruge på noget andet, siger Ulrich Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Sønderborg

Så du det?

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce