Annonce
Sport

Ulrik Kirkely tror på sine japanske kvinder: Vi kan drille Danmark

Ulrik Kirkely og Japan spiller søndag kl. 20.30 VM-kamp mod Danmark i tyske Oldenburg. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Han føler sig dog ikke overbevist om, at Japan er i stand til at presse Danmark i samtlige 2 x 30 minutter - og så hans hold fundet ud af, hvad "for helvede" betyder.

- Jeg er dansker, og jeg håber alt det bedste for Danmark her ved VM, men de behøver selvfølgelig ikke lige gå ud og spille en speciel god kamp mod os.

Og "os" er nu Japan for 45-årige Ulrik Kirkeby, der har fortid i blandt andet KIF Vejen, Randers, Odense, og så var han i periode også assistent, da Jan Pylick var dansk landstræner.

Lørdag fik Japan 28-28 mod de tidligere verdensmestre fra Brasilien - og Japan skulle faktisk have vundet, for holdet fra Solens Rige var flere gange i kampen stort foran.

- Ja, vi burde have vundet, men vi kender også godt vores placering i hierarkiet. Umiddelbart er der jo fire hold her i puljen ved VM, som er bedre end os, og det ændrer det resultat ikke på.

- Men vi kæmper og går "all-in" i kampene, og det vil vi også gøre mod Danmark, garanterer Ulrik Kirkely, der tror på, at det er en lille fordel for Japan, at han har et indgående kendskab til samtlige spillere i den danske trup.

- Det giver os måske et par procenter, men så heller ikke mere. Danmark er stadig storfavorit mod os.

Kirkely har nu været japansk landstræner i halvandet år, og han har kontrakt frem til 2020, hvor der er OL i Tokyo - og i 2019 er der faktisk også en VM-slutrunde i kvindehåndbold i Japan, så der er nok at se frem til.

- Jeg er efterhånden ved at have lært kulturen at kende. Sammenhold betyder også meget og alle skal føle, at de er en del af holdet. Det kniber stadig med kommunikationen ind i mellem, men spillerne og de andre ledere har vist lært, hvad det danske "for helvede" betyder, siger Kirkely med et grin.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Esbjerg

Esbjergenser har tilbragt natten på stationen: Råbte efter politiet og slog betjent i ansigtet

Annonce