Annonce
Sport

Ulrik Kirkely tror på sine japanske kvinder: Vi kan drille Danmark

Ulrik Kirkely og Japan spiller søndag kl. 20.30 VM-kamp mod Danmark i tyske Oldenburg. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Han føler sig dog ikke overbevist om, at Japan er i stand til at presse Danmark i samtlige 2 x 30 minutter - og så hans hold fundet ud af, hvad "for helvede" betyder.

- Jeg er dansker, og jeg håber alt det bedste for Danmark her ved VM, men de behøver selvfølgelig ikke lige gå ud og spille en speciel god kamp mod os.

Og "os" er nu Japan for 45-årige Ulrik Kirkeby, der har fortid i blandt andet KIF Vejen, Randers, Odense, og så var han i periode også assistent, da Jan Pylick var dansk landstræner.

Lørdag fik Japan 28-28 mod de tidligere verdensmestre fra Brasilien - og Japan skulle faktisk have vundet, for holdet fra Solens Rige var flere gange i kampen stort foran.

- Ja, vi burde have vundet, men vi kender også godt vores placering i hierarkiet. Umiddelbart er der jo fire hold her i puljen ved VM, som er bedre end os, og det ændrer det resultat ikke på.

- Men vi kæmper og går "all-in" i kampene, og det vil vi også gøre mod Danmark, garanterer Ulrik Kirkely, der tror på, at det er en lille fordel for Japan, at han har et indgående kendskab til samtlige spillere i den danske trup.

- Det giver os måske et par procenter, men så heller ikke mere. Danmark er stadig storfavorit mod os.

Kirkely har nu været japansk landstræner i halvandet år, og han har kontrakt frem til 2020, hvor der er OL i Tokyo - og i 2019 er der faktisk også en VM-slutrunde i kvindehåndbold i Japan, så der er nok at se frem til.

- Jeg er efterhånden ved at have lært kulturen at kende. Sammenhold betyder også meget og alle skal føle, at de er en del af holdet. Det kniber stadig med kommunikationen ind i mellem, men spillerne og de andre ledere har vist lært, hvad det danske "for helvede" betyder, siger Kirkely med et grin.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Annonce