Annonce
Esbjerg

Ultimativt liebhaveri: Ribes dyreste bolig sat til salg

Boligen Puggaardsgade 7H er ikke kun unik på grund af pris og størrelse, men også fordi der er en meget stor have tilknyttet lige midt i Ribe med fantastisk udsigt til blandt andet Ribe Domkirke. Foto: Home
En stor ejerlejlighed i Ribes gamle stiftsamtmandsbolig er netop sat til salg for næsten ni millioner kroner. Mægler forklarer, at der allerede har været flere fremvisninger på den unikke bolig i en af Ribe ældste gader.

Ribe: På Homes hjemmeside kalder man ejendommen i den krogede Puggaardsgade for ultimativt liebhaveri, og mindre gloser bør man nok heller ikke sætte på den nyistandsatte stiftamtmandsbolig i brostensgaden i det centrale Ribe.

De 420 kvadratmeter bolig fordelt over to etager og 11 rum sælges som ejerlejlighed til en pris på 8,998 millioner kroner, og ejendomsmægler Jesper Lind Johansen fra Home Ribe kan ikke huske, der nogensinde har været noget lignende til salg i Ribe. Ikke kun i forhold til prisen, men også i forhold til det faktum, at man udover en stor og nyistandsat ejendom får en af de største haver i det centrale Ribe.

- Samlet set er dette større end de fleste parcelhusgrunde, og set i forhold til både størrelse og beliggenheden inde midt i Ribe er det ikke fordi, kvadratmeterprisen er meget højere end meget andet i den kvalitet, siger Jesper Lind Johansen.

Annonce

Stiftamtmanden

Boligen har også en meget høj, kulturhistorisk værdi i Ribe, der knytter sig til dens tidligere funktion som stiftamtmandsbolig. Bygningen kan spores så langt tilbage som til 1761, hvor der omtales et et 12-fags bindingsværkshus i Puggaardsgade. Den blev i 1797 overtaget af stiftamtmand W. J. A. Moltke, og byggeriet står i dag som et velbevaret eksempel på en bolig til den indflydelsesrige og velhavende stiftamtmand, der dengang var kongens og centraladministrationens lokale repræsentant.


Det er en spændende og udfordrende opgave at få som mægler, for det er ikke det, vi normalt arbejder med i Ribe.

Jesper Lind Johansen


Puggaardsgade er samtidig en af Ribes ældste gader, der første gang blev nævnt i 1294 som Skolegade, fordi den fungerede som bindeled mellem Domkirken og den latinskole, der idag kendes bedre som Ribe Katedralskole, og som ligger skråt over for det nyrestaurerede Puggaardsgade 7H.

Annonce

Stor interesse

Jesper Lind Johansen forklarer, hvordan han efter at have sat ejendommen til salg stort set altid skal forklare om den unikke bolig ved både arbejdsmæssige og sociale sammenkomster. Han mener selv det er fordi, der her er tale en helt særlig bygning. Efter at være købt i 2015 er der brugt over et år på restaureringer i samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen, og resultatet er en bygning, der virkelig er tro mod det originale.

- Det er en spændende og udfordrende opgave at få som mægler, for det er ikke det, vi normalt arbejder med i Ribe. Vi oplever stor interesse, og har trods kun 14 dage på markedet allerede haft flere fremvisninger, så det lover godt, siger Jesper Lind Johansen.

Boligens to etager indeholder 11 værelser og er genbo til Danmarks ældste skole, Ribe Katedralskole. Foto: Home
Ejerlejligheden er nænsomt restaureret i samarbejde med blandt andet Slots- og Kulturstyrelsen Foto: Home
Annonce
Kultur For abonnenter

Uden sidestykke: Peder har ringmærket 13.000 stære og 8.000 svaler

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Usædvanligt tilbud: Køb en hel gade for under en million

Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

EfB

Torden afbryder EfB-kamp: Tvivl om hvad der nu skal ske

Debat

JydskeVestkysten mener: Fritag butikkerne for kontantpligt

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

EfB

EfB hårdt ramt af sygdom

Sønderjylland

For de tohjulede: Ny grænsecykelrute på 307 kilometer er åbnet

Billund

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Kolding

Stort fald i rotteanmeldelser: - Det er svært at sige hvorfor

Kultur For abonnenter

Sommerserie: Knud Erik Langhoff vender altid tilbage til Alsace - og nyder gerne vin derfra til sommermaden

Livsstil

Slut med fast adresse: Campingplads skal være for campister

Annonce