Annonce
Tønder

Ulv på spil igen igen: 10 får mister livet ved nyt angreb ved Tønder

Et af de døde får blev fundet i den nærliggende å. Foto: Foto: Rasmus Mikkelsen / Facebooksiden "Her er ulven i Danmark"
To får var døde, otte måtte aflives efter endnu et angreb i et område, hvor der nu inden for en måned formodes at have været seks episoder med mange døde dyr.

ELLUM: Ulvekyndige er ikke i tvivl, og potespor på marken taler deres tydelige spor: En særdeles aktiv og blodtørstig ulv er på spil i Tønder-området.

Her er der inden for de seneste fire uger registreret fem formodede ulve-angreb. Tirsdag fulgte angreb nummer seks.

Det skete i Ellum vest for Løgumkloster, få kilometer fra to af de øvrige angreb.

Annonce

To får er dræbt, otte var så skambidt, at de måtte aflives.


Draved Skov nævnes således som det sted i Sønderjylland, hvor ulve-koncentrationen var størst i 1600-1700-tallet. Meget tyder på, at ulven er tilbage i højborgen.

Erik Petersen, redaktør, Facebook-siden "Her er ulven i Danmark", Tim


- Det er næsten to tredjedele af flokken, der gik i en dal tæt på skov. Fårene var spredt for alle vinde, da jeg kom herned. Et af de dræbte får blev fundet 500 meter væk fra folden på en majsmark. Bidt flere gange i halsen, ligesom den anden, der var trængt op i et hjørne. Et tredje får lå i åen, og en var kommet over åen, fortæller fåreavler Rasmus Mikkelsen til Facebooksiden ”Her er ulven i Danmark”.

Fåreavleren har fundet tydelige potespor udenfor folden, og vildtkonsulenten fra Naturstyrelsen Vadehavet har taget dna af de dræbte får.

Den resterende del af flokken er nu flyttet hjem tættere på Rasmus Mikkelsens ejendom.

Flere angreb

Det formodede ulveangreb er det tredje alvorlige angreb på få uger i Tønder-området. Søndag den 18. oktober blev fåreavler Henrik Seidelin kaldt ud til sin flok i udkanten af landsbyen. Fire får lå døde på marken, 18 var så skambidt og ilde tilredt, at de måtte aflives. Tre dage senere kom det frem, at resultatet af en DNA-analyse med sikkerhed slog fast, at et angreb den 3. oktober på en fåreflok ved Øster Højst med sikkerhed kunne tillægges en ulv. En fåreavler mistede mindst fire dyr.

Ulvekyndige er ikke i tvivl. Potesporene på marken ved Ellum stammer fra en ulv. Foto: Rasmus Mikkelsen / Facebooksiden "Her er ulven i Danmark"

Ligeledes i Øster Højst-området mistede en anden fåreavler i sidste uge 11 dyr ved et angreb, der netop nu undersøges nærmere.

Ulvekonsulent ved Naturstyrelsen Vadehavet, Thomas Iversen, har tidligere til JydskeVestkysten sagt, at observationer tyder på, at en hun-ulv i længere tid opholder sig i området omkring Draved Skov. Det er kun få kilometer i luftlinje fra Ellum, Øster Højst og andre steder, hvor der på det seneste er registreret det, der ligner et ulveangreb.

Annonce

Tilbage i højborgen

For redaktør for Facebook-siden ”Her er ulven i Danmark”, Erik Poulsen, Tim, er de mange formodede angreb i Tønder-området overraskende. Og dog:

- Sønderjylland regnes normalt ikke som særligt egnet til at være ulve-revir. Men i september oplyste Naturstyrelsen, at der var set ulv i Draved Skov, der ligger midt i det berørte område. Det er det største stykke urørt skov i Danmark, og historisk set har området været hjemsted for mange ulve. Draved Skov nævnes således som det sted i Sønderjylland, hvor ulve-koncentrationen var størst i 1600-1700-tallet. Meget tyder på, at ulven er tilbage i højborgen, siger Erik Poulsen.

Et af de dræbte får blev fundet 500 meter væk fra folden på en majsmark. Det var bidt flere gange i halsen. Foto: Rasmus Mikkelsen / Facebooksiden "Her er ulven i Danmark"
Annonce
Tønder For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Tønder

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Beboer midt i kanonslagenes minefelt: - Det føles nogle gange som en krig

Varde For abonnenter

Claus er skuffet efter frifindelse for uagtsomt manddrab: - Det er ham, der er kørt ind i min mor og far

Sydjylland

Ny smitterekord på landsplan: Stigninger i alle ti kommuner i Syd- og Sønderjylland

Esbjerg For abonnenter

Er østers i Vadehavet blevet forgiftet? Esbjerg Kommune vil have undersøgt skaldyr for farligt stof

Sundhedsstyrelsen opgiver at bremse Omikron: Slut med isolation for nære kontakter til nære kontakter 

Aabenraa For abonnenter

Fire øjne ser bedre i to udvalg end i ét udvalg: En af valgnattens store sejrherrer forsvarer opdeling af udvalg

Tønder

Chefkonsulent forventer, at ny virus-variant rammer kommunen

Kolding

Frygt for at løbe tør for pladser til de mindste:  Nu vil kommunen finde 90 nye pasningspladser i en fart

Se med lige nu: Sundhedsmyndighederne giver status på corona-situationen

Billund

Om halvandet år har Grindsted en efterskole: Forstander bliver ansat i nærmeste fremtid

Haderslev For abonnenter

Forsker: - Farligere at bevæge sig ud i trafikken end at gå tur i naturnationalparken

Vejen

Nomineret til stor hæder: Mathias Lund kan blive årets gokartkører

Annonce