Annonce
Haderslev

Ulv spottet på mark ved Sommersted

Her ses ulven i lyset fra Niels Martin Aggesens traktor tidligt torsdag morgen. Foto Niels Martin Aggesen
En ulv blev tidligt torsdag morgen set tæt på mark nær ved Sommersted nord for Vojens. Ifølge landmand Niels Martin Aggesen, der spottede ulven fra sin traktor, befandt ulven sig under 700 meter fra en børnehave.
Annonce

Sommersted: Landmand Niels Martin Aggesen fra Sommersted fik sig noget af en overraskelse, da han omkring kl 6:50 tirsdag morgen var ude at køre på én af sine marker syd for byen. Her fik han øje på et stort dyr i det fjerne, og da han kom tættere på, viste det sig at være en ulv.

- Den her var bare så stor, at der ikke var noget at være i tvivl om. Da den er tættest på, er den omkring 15 meter fra min traktor, fortæller Niels Martin Aggesen til JydskeVestkysten.

- Med den størrelse den havde, er der slet ikke noget at være i tvivl om. Selv hvis man sammenligner den med en stor schæferhund, er du ikke tvivl, med det bredde kraftige hoved, den korte snude og pelsen rundt om hovedet, som den her havde, siger han.

Fra marken syd for Sommersted, hvor Niels Martin så ulven, er der kun cirka 700 meter over til en nærliggende børnehave.

Annonce

Fik et sus i kroppen

Et kvarters tid senere så han igen ulven omkring 300 meter tættere på byen, hvor den løb på en lille markvej på langs med marken, hvor Niels Martin kørte i sin traktor, uden at være specielt sky, som ulve ellers har ry for at være.


Det er en speciel oplevelse når du ikke har sådan én i levende live, og når den er inden for 15 meter, så er den sgu tæt på.

Niels Martin Aggesen, øjenvidne til ulv.


- Det undrer mig, at den ikke var mere sky, for det hører man jo ellers hele tiden, at ulve de er. Jeg er ellers ikke sådan at kyse, men når du sidder der i total mørke tidligt om morgenen, så kan det godt være lidt foruroligende, fortæller Niels Martin Aggesen, der fik lidt af et sus igennem kroppen, da han så, hvad det var for et dyr, han havde fået øje på.

- Det er en speciel oplevelse, når du ikke har set sådan én i levende live, og når den er inden for 15 meter, så er den sgu tæt på, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Kolding

Regionsrådet siger nej til ønske fra Kolding-gymnasium: Vil ikke lave lokale regler for fordeling af elever

Annonce