Annonce
Debat

Ulve i Klelund og Vejen kommune

Dele af Klelund Plantage er i øjeblikket spærret af af hensyn til ulvene, som skal have ro til at yngle. Ind til videre er der dog ikke tegn på ulvehvalpe i plantagen. Foto: Steen Rasmussen

Læserbrev: Det virker som den omvendte verden, når Vagn Sørensen fra Venstre i Vejen Kommune opfordrer til at finde ulvene i Klelund Plantage.

Dette kan læses på Vejen kommunes hjemmeside:

”Ulve i Klelund

Annonce

For at undgå forstyrrelser af et kommende ynglende ulvepar skal man fremover holde sig fra et afgrænset område i det store naturområde i Vejen Kommune”

”Ulven er en beskyttet dyreart, og derfor skal publikum holde sig til bestemte skovveje i plantagen og dermed i god afstand til ulvene. Derfor har Vejen Kommune meddelt tilladelse til, at færdslen i et afgrænset område i Klelund Plantage begrænses i en periode frem til og med 1. august 2021, så de ynglende ulve kan få fred og ro.”

”Det er forskere fra Aarhus Universitet, DCE-Nationalt Center for Miljø og Energi og Naturhistorisk Museum Aarhus, der er ansvarlige for at overvåge ulven i Danmark på vegne af Miljøstyrelsen. Forskerne vil overvåge ulvene i Klelund, og hvor de har ophold, så de områder der lukkes af på sigt vil være der, hvor de har ynglehi.”

Hele teksten fra hjemmesiden kan læses her:

https://vejen.dk/borger/natur-miljoe-og-affald/natur/naturen-i-kommunen/ulve-i-klelund/

Ikke desto mindre har Vagn Sørensen fra Venstre lige fra starten set problemer. Disse problemer går lige fra det dyreetiske i, at en flok ulve er ”lukket inde” sammen med byttedyrene - et hypotetisk problem, som bunder i manglende viden om ulve - til bekymring for husdyrene uden for parken. Disse ting er komplet irrelevante for, hvorvidt ulven skal beskyttes.

Ovenikøbet begynder han at true med at tage tilladelsen til indhegningen af parken op, fordi der i ulvenes yngleperiode er spærret for en del af området i parken. Det virker yderst usympatisk. Vejen Kommune har jo selv givet tilladelsen til den midlertidige afspærring, og kommunen skulle selv i yderste konsekvens påbyde ejeren af Klelund plantage at beskytte ulvene.

I Danmark er det Miljøstyrelsen, der har ansvar for at beskytte de fredede dyr. På statens arealer varetages denne beskyttelse i det daglige af Naturstyrelsen. På private arealer er det kommunernes ansvar at sikre de fredede dyr. På den baggrund virker det som den omvendte verden, når lodsejeren af egen fri vilje tilbyder at passe på – i dette tilfælde ulven – og som tak for sin samarbejdsvilje nærmest bliver truet af kommunen.

Jeg ved ikke, hvad Vagn Sørensen har i tankerne når han udtaler ”Find ulvehvalpene eller åbn plantagen”. Man finder ikke ulvehvalpene på kommando medmindre man finkæmmer området. Det lader sig jo af indlysende årsager ikke gøre.

Det bliver spændende at se, hvad der sker på mødet i starten af juli. Desværre lader hverken ulve eller andre vilde dyr sig diktere rund efter kommunens ønsker.Jeg ved ikke, hvad Vagn Sørensen har i tankerne når han udtaler ”Find ulvehvalpene eller åbn plantagen”. Man finder ikke ulvehvalpene på kommando medmindre man finkæmmer området. Det lader sig jo af indlysende årsager ikke gøre.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener om Polens enegang: EU skal være en klub for retsstater

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Flere må vente på ambulancen: Der mangler reddere

Kolding For abonnenter

Anders drømmer om egen skov og udsigt til vildt fra haven: EU-tilskud skal hjælpe med at omdanne mark til vild natur

Varde

Brian har reddet to landsbyer fra butiksdød: Nu skal han sætte gang i genåbnet butik ved vestkysten

Sønderborg

Venstre stiller spørgsmålstegn ved vindmøller i Lillebælt: Men der er fuld opbakning til Project Zeros målsætning

Esbjerg

Ekstra penge eller smalhals: Esbjerg Kommune skal bruge 400 ekstra millioner kroner til børn og ældre, hvis ikke sparekniven skal frem

Navne For abonnenter

Han så farlig ud, var stærk som en okse og blid som et lam: Nu er stærkmanden George Olesen død

Debat For abonnenter

Meningsmager Bertel Haarder: Mette Frederiksens 'Hjemstavnssocialisme'

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Varde

Peter vil ikke plastre vandkanten til med sommerhuse: - Vil de rige ikke gå for at komme til vandet, må de blive hjemme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Tønder For abonnenter

Flere indbrud i den seneste tid: Tønder Kommune er en af de dårligste til nabohjælp

Sønderjylland For abonnenter

Arkitektpar bag svævende shelter vil bygge med natur

Haderslev

Hverdagen vender tilbage, og der skrues op for musikken: - Vi skal bruge 950 frivillige, og dem skaffer vi

Annonce