Annonce
Indland

Ulvemodstandere: Sådan giver du ulven en lang og pinefuld død - og slipper fra det

Ulvemodstandere deler på Facebook metoder til, hvordan man kan skyde en ulv og ikke blive opdaget. Denne ulv er dog ikke blevet skudt, men er død fordi, den kom op at toppes med andre ulve. Arkivfoto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

I lukkede kredsløb på Facebook giver modstandere af ulven råd om, hvordan man kan dræbe en ulv uden at blive knaldet. Hvis opskriften bliver fulgt, vil ulven lide en langsom, smertefuld død.

Opskrift: I en af de lukkede facebookgrupper, hvor modstandere af ulven i Danmark samles, kan man nu flere steder læse en detaljeret opskrift på, hvordan man skyder en ulv og slipper afsted med det.

Det er en erfaren jæger og riffelskytte, der spreder opskriften i forskellige tråde. Han reagerer blandt andet på det udbredte udtryk "skyd, grav og hold kæft" - altså at man skal dræbe ulven, grave den ned og tie stille med det bagefter.

"Du må ikke grave. Hvis en finder dig med en ulv ved siden af dig, og du er i gang med at grave et hul, så er det et fældende bevis med det samme. Du skal kun skyde og holde kæft. Men... du skal skal skyde med et fuldkappet projektil. Det lærte jeg af svenskerne. Fordi så krydser den 4-5-6-7-8-9-10 naborevirer, inden den dør. Og så har INGEN en eneste chance for at finde ud af, hvem der skudt den."

Sådan skriver jægeren den 20. marts i den lukkede gruppe "ulvefri Danmark" med 566 medlemmer.

Fuldkappet ammunition er den type ammunition, militæret bruger, fordi her splintrer projektilet ikke, når det rammer sit mål, men går lige igennem. Fuldkappede projektiler bruges normalt ikke til jagt, her vil man gerne have, at byttet dør med det samme og ikke blot bliver såret for senere at dø af et blødende hul gennem kroppen.

Annonce

Det er decideret dyreplageri. Jeg anser det for at være totalt uetisk.

Peter Kaae Schmidt, formand for Kronjyllands Jagtforening

Drabsmetoden spredes på Facebook

Metoden til, hvordan man dræber en ulv og slipper afsted med det, blev oprindeligt delt i den lukkede facebookgruppe "ulvefri Danmark" af en erfaren jæger og riffelskytte. Avisen Danmark har fundet tre kommentarer på Facebook, der viser, at metoden er ved at blive kendt:1. Skyd i sækken

"Det nyeste hedder vist nok: Skyd i sækken, speederen i bund, møgdyret falder først om 1-5 dage (til den tid falder mistanken i hvert fald ikke på dig)."

2. Lige i dunken

"Godt spørgsmål. Men en 223'er fuldkappet lige i dunken og møgdyret dør i løbet af et par dage. Og ingen kan finde ham, der har skudt. ALLE jægere hader ulve. Og 99 procent af almindelige mennesker hader det lortedyr."

3. Smart

"Det siger de også i Sverige: Skyd den i maven, så den kan løbe et andet sted hen og dø. Smart!"

Står ved det

Den 27. marts skriver jægeren igen opskriften på den langsomme, pinefulde død for ulven i en anden tråd og slutter af med:

"Og den bliver vel nok fundet på et tidspunkt, når vi snakker Danmark, men INGEN har jo den mindste chance for at finde ud af hvem, der har skudt den (...) Man skal kun skyde og holde kæft. Og man skal som sagt skyde med fuldkappet projektil."

Opskriften på den for jægeren sikre metode, men for ulven smertefulde død har spredt sig flere steder på Facebook, hvor ulvemodstandere debatterer. I en tråd i forbindelse med en artikel fra Landbrugsavisen, skriver en f.eks.:

"Det nyeste hedder vistnok: Skyd i sækken, speederen i bund, møgdyret falder først om 1-5 dage (til den tid falder mistanken ikke på dig)."

Avisen Danmark har været i kontakt med jægeren, der har spredt opskriften oprindeligt. Han er medlem af riffeludvalget i Kronjyllands Jagtforening under Danmarks Jægerforbund, medhjælpende instruktør til riffelskydninger, hvor jægere bliver undervist i riffeljagt, og hedder Søren Behrens Hevring Kjeldsen.

Han står ved, hvad han har skrevet i facebookgruppen "ulvefri Danmark", men ønsker kun at sige dette om, hvorfor han spreder opskriften blandt ulvemodstandere:

- Jeg er interesseret i emnet, har nogle ideer og synes, vi skal skille os af med de ulve, vi har i Danmark, siger Søren Behrens Hevring Kjeldsen.

Ulven er fredet i hele EU, og i øjeblikket er en 66-årig mand sigtet for den 16. april at have skudt og dræbt en ulv ved Ulfborg med tre skud ud gennem vinduet fra en bil.

Derfor skriver vi navnet

Avisen Danmark nævner navnet på den jæger, der har skrevet om, hvordan man kan dræbe en ulv og slippe afsted med det, fordi vi har været i kontakt med ham, og han har været villig til at udtale sig til avisen og står ved sine opdateringer i facebookgruppen.Han sidder også i riffeludvalget i Kronjyllands Jagtforening, hvor han er med til at uddanne jægere til riffeljagt. Der er seks medlemmer af udvalget, og avisen Danmark ønsker ikke, at de andre fem skal komme under mistanke for at opfordre til krybskytteri.

Paf formand

Formand for Kronjyllands Jagtforening, Peter Kaae Schmidt, er oprørt over opfordringen fra hans medlem:

- Jeg er helt paf over, at nogle kan finde på at skrive sådan og skuffet over, at det er en fra vores forening. Det er decideret dyreplageri. Jeg anser det for at være totalt uetisk. Metoden giver sådan set mening, når man er i den tankegang, men det er fandme noget svineri. Vi skyder ikke for, at dyr skal lide, men for at spise kødet. Hvis jægere begynder at opføre sig på den måde, mister vi opbakning til at gå på jagt. Det er jo noget, vi gør os fortjent til, siger han.

Han vil ikke tage initiativ til at smide medlemmet ud, fordi jægeren skriver i facebookgruppen som privatperson.

- Men han er en idiot. Og det skal jeg have fortalt ham. Og hvis han siger sådan noget i foreningen eller på riffelbanen, bliver han smidt ud, siger Peter Kaae Schmidt.

I Damarks Jægerforbund vil formand Claus Lind Christensen gerne have lov til at sætte sig grundigt ind i sagen, før han udtaler sig om, hvorvidt han mener, at en jæger, der opfordrer til at skade et dyr, hører hjemme i foreningen.

- Men jeg vil sige, at det i høj grad vækker min bekymring. Jeg tager fuldstændig afstand til sådanne udtalelser. Det er dyrplageri at gå efter at skade et dyr i stedet for at slå det ihjel på stedet - og derudover er det jo ulovligt. Når en jæger ved et uheld kommer til at anskyde et dyr, gør vi jo alt, hvad vi overhovedet kan for at eftersøge dyret og aflive det hurtigst muligt. Jeg ser fra tid til anden, at debatten om ulve i Danmark bliver voldsom, men dette hører til yderlighederne, siger Claus Lind Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce