x
Annonce
Billund

Se videoen: Andrei stod ansigt til ansigt med en ulv ved Grindsted

Andrei Luca slog sit mobilkamera til, da han så en ulv ved stalden på den gård i Urup, hvor han arbejder. Ekspert bekræfter, at det er en ulv og siger, at der ikke er noget at være bange for.

Urup: Først troede han, at det var en ræv, han havde set. Ræve er nemlig et almindeligt syn på kvæggården på Dyvelsrækkevej i Urup ved Grindsted, hvor han har arbejdet i fire et halvt år.

- Vi fodrer kalvene med kartofler, og det kan rævene også godt lide, så dem er vi vant til, siger 24-årige Andrei Luca.

Ved nærmere eftersyn var det dog ikke en ræv, han havde fået øje på. Det var en ulv. Så kom mobilkameraet frem.

- Jeg ville bare have et foto - som bevis for at det var en ulv. Men så så jeg, at den slet ikke havde lagt mærke til mig, og så slog jeg videokameraet til, fortæller Andrei Luca.

Annonce
En ulv er spottet i Billund Kommune ved Urup. Det var Andrei Luca, som fangede den på video. Screendump fra video: Andrei Luca

Ekspert bekræfter

Kent Olsen, forsknings- og samlingschef ved Naturhistorisk Museum Aarhus og ulveekspert, har set den film, som Andrei Luca optog af ulven. Han kan bekræfte, at det er en ulv og er ikke spor overrasket, selv om denne ulv er det første bekræftede tilfælde i Billund Kommune.

- Vi har kendt til ulve i området øst for Skjern "on and off" siden januar, så det var bare et spørgsmål om tid, før nogen fik set en på klos hold, siger han.

- Når jeg ser ulven på videoen, er det tydeligt, at der er tale om en ulv, som uforvarende er kommet ind mellem bygninger, da den kom ud af skoven. Den er lidt usikker på, hvor den er, og hvordan den kommer videre. Den forbinder ikke bygninger som stalde med mennesker. Den kender kun til skoven. Jeg vil tro, at den kommer fra det vestjyske Ulfborg-kobbel, som nu har store hvalpe, der er begyndt at vandre ud for at finde deres eget sted at slå sig ned, forklarer han.

Nysgerrige køer

Andrei Luca var ikke på noget tidspunkt bange, da han stod inde i stalden og kiggede ud og var sikker på, at ulven ikke ville gå ind. Heller ikke køerne blev bange, tror han.

- Det var også første gang, at de så en ulv, så de var bare nysgerrige og kiggede ud, fortæller han.

Samme aften sikrede han dog de små kalve ekstra godt ved at blokere indgangen til deres bokse, hvis ulven nu skulle finde på at komme tilbage.

Andrei Luca har været i Danmark siden 2015 og er uddannet på Grindsted Landbrugsskole. Han bor selv en kilometer fra gården, men hans chef tjekker staldene hver aften og er efter ulvebesøget nu begyndt at gå og larme lidt ekstra for at skræmme en eventuel ulv væk.

Ulveeksperten mener ikke, der er noget at være bange for.

- Den unge ulv er mindre sky end de voksne og mere erfarne ulve, men den vil også blive sky med tiden og holde sig væk. Og allerede nu kan vi jo se, at den flytter sig, når den hører larm og måske erkender, at der var et menneske tilstede, siger Kent Olsen.

Han mener, at det endnu er for tidligt at sige, om den unge ulv vil slå sig ned i området.

- Og skulle det ske, er der ingen grund til bekymring, medmindre man er et krondyr.

Andrei Luca troede først, det var en ræv, han havde set, for ræve kan godt lide de frasorterede kartofler fra Flensted, som han plejer at fodre kalvene med. Foto: Annette Bruun Jarl
Andrei Luca stammer fra Rumænien, er uddannet på Grindsted Landbrugsskole og har arbejdet på gården uden for Grindsted i fire et halvt år. Han var hurtig til at få mobilkameraet frem, da tirsdag morgen mødte en ulv bag stalden. Foto: Annette Bruun Jarl
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce