Annonce
Vejen

Ulven vækker debat

Ulven i Klelund Dyrehave. Foto: Kasper Bertelsen

Kommentarer fra Facebook om ulven i Klelund:

Tove Lillelund Fyhn: - Vi så den også i julen. Fik ikke taget et billede. Sendte en mail til Dyrehaven om, at vi havde mødt den. Hvorpå de svarede, at de var bekendt med, at den var der.

Malene Raaberg Mifan: - Fantastisk dyr. Og godt sted at være for den, så den kan tage de svageste dyr i vinteren.

Kristina Vissing: Nej hverken jagt eller rovdyr i en indhegning er etisk korrekt, mener jeg det er at sammenligne med grindedrab, når nedslagningen begynder. Lukket inde. Frataget muligheden for at flygte indtil passende antal krondyr og vildsvin er skudt af de 100 jægere på en enkelt afskydningsdag.

Helen Warming Henriksen: Og ud fra dette opslag kan man jo så se at ulve IKKE bare angriber i vild blodrus , men bare tager hvad de har brug for , kun for at overleve . Jeg har ikke noget imod at ulven igen er kommet til Danmark, det er i folks hoveder, at de skulle være så farlige. Nej lad dem nu bare være i fred.

Berit Hald Nielsen: Det er også så smukt at komme ud til skambidte produktions dyr. Eller et føl man har betalt mange penge for at få lagt i sin hoppe. Ulve hører ikke til i DK.

Sonnich Christensen:  - Det skal i så fald være mere effektivt end hegning til kronvildt og vildsvin. Så vidt jeg forstår, færdes fotograf og ulv inde i indhegningen. Blodrus kontra nedlægge efter behov? Prøv at Google “ulveangreb får”. Det kunne tyde på, at ulven er tilbøjelig til at overvurdere sit behov, når der kan findes 28 døde og skambidte får efter et angreb. Man kan få indtryk af, det er nærmere reglen end undtagelse, når menuen lyder på får i indhegning.

Kim S Holm: - Synes det er et flot dyr, og de er her jo kun pga. der er så meget føde til dem. Vi har så meget råvildt, og jeg mener ikke pragteksemplarerne der hænger på væggen. Nej det er de almindelige rådyr som er deres føde, jeg synes kun, det er godt at ulven er kommet, så kan den hjælpe med at tage nogle af de dårlige dyr.

Berit Hald Nielsen: - Men kan du så ikke forklare ulvene, at de ikke må spise får, lam, kreaturer, føl og heste osv. Kun de vilde dyr. De passer ikke ind her i Danmark.

Kim S Holm: - Eftersom at de er her naturligt, så vil jeg mene, at det gør de.

Berit Hald Nielsen: - Kan du så svare på hvorfor en mårhund død og pine skal dø. Det er en invasiv art. Den er også kommet helt naturligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce