Annonce
Nordtyskland

Ulydige lærere og elever risikerer hårde straffe

Karin Prien er klar til at stange bøder ud til forældre eller elever, hvis de har holdt sommerferie i et risikoområde og derfor skal i karantæne ved hjemkomsten. For lærere kan den slags rejser få ansættelsesretslige konsekvenser.
I Slesvig-Holsten risikerer lærere og elever bøder, hvis de trodser advarsler mod rejser til risikoområder under sommerferien.
Annonce

KIEL: Slesvig-Holstens undervisningsminister, Karin Prien, advarer om de mulige konsekvenser for både elever og lærere, hvis de vælger at holde ferie i et risikoområde i forbindelse med coronaepidemien. Så skal man nemlig 14 dage i karantæne efter hjemkomsten.

- Hvis lærere på grund af karantænereglerne ikke kan møde op ved skoleårets begyndelse den 10. august, vil det blive betragtet som uberettiget fravær, og der bliver ikke udbetalt løn, forklarer Karin Prien.

Ansættelsesretslige konsekvenser kan der også blive tale om. Er lærerne ansat som funktionærer og ikke som tjenestemænd, løber de risikoen for at få en formel advarsel.

Annonce

Ulovligt fravær

Elever kan få bøder, hvis de uagtsomt eller med fuldt overlæg ikke kan overholde skolepligten efter en rejse til et risikoområde. Har de været afsted med forældrene, er det snarere dem, der står til en bøde.

Eleverne vil desuden blive noteret for ulovligt fravær.


Hvis lærere på grund af karantænereglerne ikke kan møde op ved skoleårets begyndelse den 10. august, vil det blive betragtet som uberettiget fravær.

Karin Prien. undervisningsminister.


Ifølge det tyske center for overvågning og forebyggelse af sygdomme, Robert Koch Instituttet i Berlin, gælder flere end 100 lande som risikoområder. Aktuelt er det blandt andet Albanien, Ægypten, Israel, Tyrkiet og Sydafrika. Rejsende fra disse lande skal enten 14 dage i karantæne eller kunne fremvise en negativ coronatest, der ikke må være ældre end 48 timer. Desuden skal de pågældende lade sig registrere hos de lokale sundhedsmyndigheder.

Straffen for at bryde reglerne er drastiske. Således kan der udstedes bøder på op til 10.000 euro, hvis en karantæneramt forlader isolationen efter hjemkomsten fra et risikoområde.

Slesvig-Holsten planlægger ikke løbende massetest på skolerne. Til gengæld er der taget stikprøver blandt de ansatte på skolerne i udvalgte lokalområder som Kiel, Lübeck og Segeberg Amt i den sydlige ende af delstaten.

Annonce

Meget få smittede

- Kun en enkelt smittet blev fundet blandt de flere end 500 testede i Segeberg, fortæller Karin Prien.

Som led i en større undersøgelse er 4000 personer blevet testet i Lübeck. Her blev der ikke konstateret et eneste tilfælde af coronavirus.

- De ansatte på skolerne har selv mulighed for at bede om at blive testet. Vi vurderer regelmæssigt vores teststrategi og har mulighed for at ændre den, understreger Karin Prien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Abdul gik efter et multikulturelt gymnasiemiljø: - Her følte jeg mig mest velkommen

Annonce