Annonce
112

Ulykke ved Ribe: Paramediciner slap uden skrammer

Paramedicinerens bil kunne godt ligne en bil, som bliver erklæret totalskadet. Foto: Ole Maass.
En mandlig paramediciner slap billigt fra voldsom ulykke på Obbekjærvej mandag formiddag.

OBBEKÆR: En mandlig paramediciner slap uden skrammer, men hans bil fik til gengæld masser af buler og skrammer efter et voldsomt trafikuheld mandag formiddag på Obbekjærvej, otte kilometer øst for Ribe.

Vagtchef Ivan Gohr Jensen fra Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at politiet fik anmeldelsen om uheldet klokken 8.49.

- Paramedicineren er ikke kommet noget til. Han mistede herredømmet over sin bil, men ellers har vi ikke så mange andre oplysninger om uheldet, siger Ivan Gohr Jensen.

Avisens journalist kom forbi på ulykkesstedet godt en time efter uheldstidspunktet og kunne her ved selvsyn konstatere, at paramedicinerens bil var endt langt inde på marken ved Obbekjærvej - med fronten banket ind i en række træer. Og bilen ligner en kandidat til at blive erklæret totalskadet.

På stedet er der lige nu vejarbejde. Al asfalten er skrællet af vejen, som nu er belagt med småsten. Af samme årsag er der på stedet hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen.

På ulykkesstedet på og omkring marken var der vragdele fra paramedicierens bil spredt over et større område.

Annonce
Paramedicinerens bil bankede ind i en række træer på marken ved Obbekjærvej. Foto: Ole Maass.
Folk fra politi og redningsberedskab var på ulykkesstedet ved 10-tiden, da avisens journalist kom forbi på Obbekjærvej. Foto: Ole Maass.
Paramedicinerens bil endte langt inde på marken ved Obbekjærvej. Foto: Ole Maass.
Vragdele var spredt over et større område på marken og i vejkanten ved Obbekjærvej. Foto: Ole Maass.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce