Annonce
112

Ulykke ved Ribe: Paramediciner slap uden skrammer

Paramedicinerens bil kunne godt ligne en bil, som bliver erklæret totalskadet. Foto: Ole Maass.
En mandlig paramediciner slap billigt fra voldsom ulykke på Obbekjærvej mandag formiddag.

OBBEKÆR: En mandlig paramediciner slap uden skrammer, men hans bil fik til gengæld masser af buler og skrammer efter et voldsomt trafikuheld mandag formiddag på Obbekjærvej, otte kilometer øst for Ribe.

Vagtchef Ivan Gohr Jensen fra Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser, at politiet fik anmeldelsen om uheldet klokken 8.49.

- Paramedicineren er ikke kommet noget til. Han mistede herredømmet over sin bil, men ellers har vi ikke så mange andre oplysninger om uheldet, siger Ivan Gohr Jensen.

Avisens journalist kom forbi på ulykkesstedet godt en time efter uheldstidspunktet og kunne her ved selvsyn konstatere, at paramedicinerens bil var endt langt inde på marken ved Obbekjærvej - med fronten banket ind i en række træer. Og bilen ligner en kandidat til at blive erklæret totalskadet.

På stedet er der lige nu vejarbejde. Al asfalten er skrællet af vejen, som nu er belagt med småsten. Af samme årsag er der på stedet hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen.

På ulykkesstedet på og omkring marken var der vragdele fra paramedicierens bil spredt over et større område.

Annonce
Paramedicinerens bil bankede ind i en række træer på marken ved Obbekjærvej. Foto: Ole Maass.
Folk fra politi og redningsberedskab var på ulykkesstedet ved 10-tiden, da avisens journalist kom forbi på Obbekjærvej. Foto: Ole Maass.
Paramedicinerens bil endte langt inde på marken ved Obbekjærvej. Foto: Ole Maass.
Vragdele var spredt over et større område på marken og i vejkanten ved Obbekjærvej. Foto: Ole Maass.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce