Annonce
forside

Umenneskelig sagsbehandling

En sag om umenneskelig sagsbehandling - systemet og regler kommer før individet.

Kære borgmester og kommunaldirektør - vil I lægge navn til nedennævnte sagsbehandling, ellers har I chancen for at vise lederskab nu.

Det drejer sig om en 53-årig hjemløs mand, der har boet i sin bil. Indlagt flere gange i løbet af sommeren. Skaffede sig arbejde men blev indlagt akut.

Konstateret cancer i alvorlig grad på OUH. Sygehuset i Aabenraa har været særdeles large overfor ham, han har fået lov til at være indlagt, indtil Haderslev Kommune finder en bolig til ham. Dygtig koordinerende sygeplejerske.

Jeg havde ansøgt om indskudslån - privat regi - samt møblement. Han ejer intet.

Jeg ansøgte om og fik bevilget og udbetalt kr. 100.000 til ham fra hans A-kasse grundet livstruende sygdom.

Sagsbehandleren har skaffet ham en lejlighed. God og empatisk sagsbehandler, som har været med mig i Aabenraa 2 gange. Er p.t. overført til Odense for 3 gang til udredning, hvad kan man evt. gøre for ham, hvis man kan gøre noget.

Fik i går en opringning. Man ville have kopi af 3 måneders kontoudtog. Det fik jeg talt dem fra. Man var sindet at meddele afslag til det hele, da han nu har fået formue.

Beløbet modtaget grundet livstruende sygdom skal gå til at forsøde mandens tilværelse.

Jeg bliver flov over, at et moderne samfund behandler sine livstruende syge borger så uempatisk og ubegavet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce