Annonce
Kolding

Undersøgelse af kloaksystem under Koldinghus viste ingen tegn på rotter

For at sætte en stopper for rotterne ved Slotssøen, har kommunen sat skilte op for at stoppe fodring af ænder. Rotter tiltrækkes hurtigt af ændernes fodder. Foto: Søren Gylling.
På baggrund af den forøget rotteaktivitet ved Slotssøen har Kultur- og Slotsstyrelsen lavet en undersøgelse af kloaksystemet omkring Koldinghus. Et fjernstyret kamera fandt ingen tegn på rotteaktivitet i kloakkerne.

Kolding: Rotterne ved Slotssøen kommer ikke fra et brud i kloaksystemet under Koldinghus.

Kultur og Slotsstyrelsen lavede i november en undersøgelse af kloaksystemet under Koldinghus og Staldgården for at finde ud af, om de mange rotter omkring søen kommer fra et brud i kloaksystemet. I november modtog Kolding Kommune 665 henvendelser om rotter, og man havde en teori om, at den store mængde regn i efteråret potentielt havde medført ekstra mange kloakbrud – og dermed flere rotter på overfladen.

- Lige så snart vi blev gjort opmærksomme på, at der var et rotteproblem, lavede vi en plan om at kortlægge, hvor problemet kom fra, siger ejendomskoordinator ved Center for Slotte og Haver, Lena Friis Christensen.

Kultur- og Slotsstyrelsen foretog en inspektion af slotsområdet samt en inspektion med fjernstyret kamera af kloaknetværket under Koldinghus og Staldgården. Undersøgelsen med fjernstyret kamera fandt ikke nogen tegn på rotteaktivitet på kloakrørene.

Annonce

Fjerner gemmesteder

Til gengæld viste undersøgelsen et enkelt brud på rørsystemet, men der er ikke noget, der indikerer, at rotterne ved Slotssøen kommer fra det brud. Ifølge Lena Friis Christensen påbegyndes reparation af det defekte kloakrør den 9. december.

Ved undersøgelsen over jorden fandt man tegn på ekstraordinær rotteaktivitet ved skrænten mellem Koldinghus og Slotssøen. Især træstubbe og noget buskads er samlepunkt for rotterne. Koldinghus fjerner nu træstubbene og buskadset ned mod søen, så rotterne ikke har så meget plads at gemme sig på.

Lena Friis Christensen fortæller, at Kultur- og Slotsstyrelsen fortsat vil holde øje med rotterne i området omkring Koldinghus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Danmark

Liveblog: Tyskland har nu 1000 corona-dødsfald

Annonce