Annonce
Kolding

Undersøgelse af kloaksystem under Koldinghus viste ingen tegn på rotter

For at sætte en stopper for rotterne ved Slotssøen, har kommunen sat skilte op for at stoppe fodring af ænder. Rotter tiltrækkes hurtigt af ændernes fodder. Foto: Søren Gylling.
På baggrund af den forøget rotteaktivitet ved Slotssøen har Kultur- og Slotsstyrelsen lavet en undersøgelse af kloaksystemet omkring Koldinghus. Et fjernstyret kamera fandt ingen tegn på rotteaktivitet i kloakkerne.

Kolding: Rotterne ved Slotssøen kommer ikke fra et brud i kloaksystemet under Koldinghus.

Kultur og Slotsstyrelsen lavede i november en undersøgelse af kloaksystemet under Koldinghus og Staldgården for at finde ud af, om de mange rotter omkring søen kommer fra et brud i kloaksystemet. I november modtog Kolding Kommune 665 henvendelser om rotter, og man havde en teori om, at den store mængde regn i efteråret potentielt havde medført ekstra mange kloakbrud – og dermed flere rotter på overfladen.

- Lige så snart vi blev gjort opmærksomme på, at der var et rotteproblem, lavede vi en plan om at kortlægge, hvor problemet kom fra, siger ejendomskoordinator ved Center for Slotte og Haver, Lena Friis Christensen.

Kultur- og Slotsstyrelsen foretog en inspektion af slotsområdet samt en inspektion med fjernstyret kamera af kloaknetværket under Koldinghus og Staldgården. Undersøgelsen med fjernstyret kamera fandt ikke nogen tegn på rotteaktivitet på kloakrørene.

Annonce

Fjerner gemmesteder

Til gengæld viste undersøgelsen et enkelt brud på rørsystemet, men der er ikke noget, der indikerer, at rotterne ved Slotssøen kommer fra det brud. Ifølge Lena Friis Christensen påbegyndes reparation af det defekte kloakrør den 9. december.

Ved undersøgelsen over jorden fandt man tegn på ekstraordinær rotteaktivitet ved skrænten mellem Koldinghus og Slotssøen. Især træstubbe og noget buskads er samlepunkt for rotterne. Koldinghus fjerner nu træstubbene og buskadset ned mod søen, så rotterne ikke har så meget plads at gemme sig på.

Lena Friis Christensen fortæller, at Kultur- og Slotsstyrelsen fortsat vil holde øje med rotterne i området omkring Koldinghus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];