Annonce
Varde

Undersøgelse efter politikere lukkede døgninstitution: Kendte Rådhuset til kritisable forhold på Tippen?

Der er gang i en undersøgelse af, om nogen i den kommunale organisation vidste eller burde have vidst, at der foregik noget angribeligt på Tippen. Arkivfoto: Morten Nielsen

Varde Kommunes økonomiudvalg har bedt et eksternt firma om at undersøge, om nogen i den kommunale organisation vidste eller burde have vidst, hvad der foregik på Tippen. Det bekræfter borgmester Erik Buhl (V).

Ansager: Døgninstitutionen Tippen blev lukket ved årsskiftet. Ifølge Varde Kommune skyldtes det en række angribelige forhold, som blandt andet handler om voldsomme magtanvendelser, manglende underretninger og børn, der sjældent kom i skole.

Siden har Varde Kommunes økonomiudvalg bedt et eksternt firma om at undersøge, om nogen i den kommunale organisation udenfor Tippen selv vidste eller burde have vidst, at der var angribelige forhold. Det bekræfter borgmester Erik Buhl (V). Formålet er at få undersøgt, om Varde Kommune burde have grebet ind tidligere.

JydskeVestkysten er bekendt med rygter om, at forholdene på Tippen var kendt på Rådhuset. Borgmester Erik Buhl (V) fortæller, at han har hørt de samme rygter, og det har været medvirkende til at få sat undersøgelsen i gang.

- Ja, vi har brug for at få fakta på bordet, siger han, der tror, at undersøgelsen kan være med til at "mane snak i jorden".

Tippen

18. september afleverer Socialtilsyn Syd en rapport om Tippen. Der gives næsten udelukkende topkarakterer under de enkelte punkter.22. september modtager Varde Kommune et anonymt brev fra en gruppe af medarbejdere på Tippen. I brevet beskrives blandt andet, at en gruppe børn har overtaget magten på Tippen. 28. oktober udkommer rapporten fra KLK, hvor der blandt andet er kritik af Socialtilsyn Syd. 3. november melder Varde Kommune ud, at Tippen er indstillet til lukning. 8. november udkommer en ny rapport fra Socialtilsyn Syd. I modsætning til de fire foregående rapporter er der her alvorlig kritik af Tippen. 10. november bliver Tippen lukket af byrådet.

Klar om to måneder

Kommunaldirektør Mogens Pedersen oplyser, at han forventer, at undersøgelsen er afsluttet om cirka to måneder.

Der er lavet et kommissorium, og ifølge det er det især tre ting, som det eksterne firma skal gøre:

For det første skal lave en tidslinje "over de konkrete henvendelser vedrørende Tippen, som kommunen har modtaget i denne valgperiode, og hvad man gjorde ved dem".

For det andet skal firmaet lave "en gennemgang af rapporter fra Socialtilsyn Syd med henblik på at vurdere, hvorvidt der heri er udsagn, som burde have givet anledning til handling".

For det tredje skal der laves "en gennemgang af, om der er andre faktuelle forhold, som kunne give anledning til, at der burde være blevet grebet ind over for Tippen".

Annonce

Har deltaget i møder

Erik Buhl (V) siger, at han ikke er bekendt med, at forvaltningen har gjort noget forkert frem til lukningen af Tippen.

Han fortæller, at der har været holdt møder om forhold på Tippen, og han har selv deltaget i et par møder i 2015, men ifølge ham har kommunen taget hånd om de konkrete problemer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Med lov skal land bygges - eller hvad?

Erhverv

Babyboom lukker populær frisørsalon

Annonce