Annonce
Sønderborg

Undersøgelse sat i gang: Udfasning af IC3-tog kan give timedrift til Sønderborg

Hver anden time ankommer der et tog til stationen i Sønderborg i dag. Arkivfoto: Henrik Rath
I forbindelse med at DSB skal udskifte de gamle IC3-tog, undersøges det, om der kan etableres timedrift til Sønderborg Station.

Sønderborg: I årevis har lokale folketingspolitikere arbejdet for at sikre timedrift til Sønderborg Togstation. Der har været mange forslag på bordet, men en løsning er der aldrig fundet.

Men nu åbner afskaffelsen af de aldrende IC3-tog en mulighed for en løsning. Det skal nemlig  undersøges, om der er mulighed for at tyske tog kan betjene strækningen fra Flensborg over Padborg til Tinglev med en direkte forbindelse til Kiel.

I dag kører DSB på strækningen med IC3-tog, men når de aldrende tog udfases, har DSB ikke egnede tog til opgaven.

Annonce

Som køreplanen er nu, kører hvert andet danske tog over grænsen til Tyskland, mens de øvrige tog har endestation i Sønderborg. Det betyder, at Sønderborg har to times drift. Hvis det er muligt at lade tyske tog betjene strækningen over Padborg, vil det betyde, at alle danske tog kan få endestation i Sønderborg, som derved får timedrift.

- Om nogle år står vi over for en udfordring med togbetjeningen over den dansk-tyske grænse. Det skal vi tage hånd om, og derfor undersøger vi nu, om det er en mulighed, at tyske tog kan køre på strækningen, når DSB udfaser de aldrende IC3-tog. Vi ønsker at finde en brugbar løsning, som giver en velfungerende togbetjening i området og samtidig styrker jernbanen og bidrager til en endnu grønne transport, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).

Analyse klar til sommer

Transportministeriet oplyser, at der derfor er behov for en undersøgelse af alternative løsninger for togdriften i grænseområdet, som kan supplere den internationale togtrafik mellem Hamborg og København og Aarhus, som bliver betjent med DSB’s nye el-lokomotiver og vogne.

Det er Transportministeriet, der udfører analysen i samarbejde med DSB, det tyske NAH og Transportministeriet i Slesvig-Holsten. Analysen af mulighederne for alternativ togdrift over den dansk-tyske grænse forventes færdig omkring sommeren 2022. Transportministeriet oplyser, at det er for tidligt at sige noget om, hvor meget en eventuel timedrift vil koste i året.

Om nogle år står vi over for en udfordring med togbetjeningen over den dansk-tyske grænse.

Benny Engelbrecht (S), transportminister
Annonce
Sønderborg For abonnenter

To drenge slog, trampede og hoppede på jævnaldrende i park: Begge skal i fængsel og fjernes fra Sønderborg

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Politiet beder om hjælp: Mand forsvundet med otteårig datter

Esbjerg For abonnenter

Efter avisomtale af legendarisk værtshus: Nu står køberne på nakken af hinanden

Varde

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

Kolding

Ældre mand kørt på sygehuset efter færdselsuheld: - Bilen er totalsmadret

Kæmpe smitteudbrud efter julefrokost med gymnasieelever: 38 bekræftet smittet med omikron-variant

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Sønderborg

Nej til nedrivning af 150 år gammel gård: Ejer må sætte nedslidte bygninger i stand

Esbjerg For abonnenter

Scooter-tyve flåede luksusslagter for 80.000 kroners eksklusivt kød ved mystisk indbrud: Efter flere måneders kamp får ejerne nu endelig erstatning

Dall: Nu kulminerer måneders dårligdomme for Mette Frederiksen

Erhverv For abonnenter

Et opkald nytårsaften blev startskuddet: Bilnørder giver den gas som iværksættere

Kultur For abonnenter

Hitler kaldte kendt slesvigsk kunstner "et svin" - alligevel tiggede han nazisterne om at komme ind i varmen: Anmelder giver ny bog om Nolde seks stjerner

Kolding

Flere dropper corona-køen og køber hjemmetest: - De er røget op som nummer et bedst sælgende vare i hele kæden

Annonce