Annonce
Tønder

Undersøgelse: Virksomhederne i Tønder er tilfredse med jobcentret

Virksomhederne er udmærket tilfredse med det lokale jobcenter. Arkivfoto

Jobcenter Tønder har foretaget sin årlige tilfredshedsundersøgelse blandt det netværk af virksomheder, der benytter jobcentret. Her er grundlæggende stor tilfredshed over det meste af linjen.

Tønder: Virksomhederne i Tønder er vældig godt tilfredse med samarbejdet med Tønder Jobcenter, lyder det i en pressemeddelelse.

Udsagnet bygger på den årlige tilfredshedsundersøgelse foretaget blandt de 182 medlemmer af Jobcenter Tønders virksomhedsnetværk. 36 procent af virksomhederne svarer, at de er "meget tilfreds" med samarbejdet. 63 procent sætter kryds i "tilfreds", og blot en procent har erklæret sig decideret "utilfreds" med samarbejdet.

- Et vellykket og godt samarbejde med virksomhederne og de lokale arbejdsgivere er helt afgørende for, at vi som kommune kan lykkes på beskæftigelsesområdet. Vi har i beskæftigelsesindsatsen stor gavn af, at der er virksomheder, der tager et socialt ansvar og åbner arbejdspladsen for de af vores borgere, som har brug for lidt ekstra støtte for at kunne udvikle sig eller fastholdes i job, siger Jan Voss Hansen (DF), formand for Tønder Kommunes arbejdsmarkedsudvalg, i pressemeddelelsen.

Annonce

Et godt råd

I 2017 har man haft et særligt fokus på sygefravær, og derfor har der i den årlige tilfredshedsundersøgelse været specifikke spørgsmål til netop det område. For eksempel omkring fastholdelse af medarbejdere.

Her er Danish Crown blandt de virksomheder, der har positivt at sige om samarbejdet med Tønders Jobcenter. Dog med plads til forbedringer.

- Vi har haft medarbejdere, der ikke umiddelbart har kunnet hverken delvis raskmeldes eller komme i praktik her på arbejdspladsen og derfor er blevet arbejdsprøvet i anden virksomhed. Her har jobcentret naturligt haft fokus på vores medarbejder og den virksomhed, der har vedkommende i afprøvning. Men set fra min stol og som arbejdsgiver har jeg et ønske om stadig være tæt på processen, så jeg ved, hvordan det går, citeres Lars Vikkelsø, assistent manager på Danish Crown i Skærbæk for i pressemeddelelsen.

/exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce