x
Annonce
Vejen

Politiet undersøgte mulig drukneulykke: Kano drev rundt med bunden i vejret

Jels Frivillige Brandværn mødte talstrækt op ved søen, da alarmen om en mulig drukneulykke tikkede ind. Foto: Steen Rasmussen
Der blev ikke gået på kompromis med indsatsen, da alarmen om en mulig drukneulykke kom tirsdag ved kaffetid ved Nedersøen i Jels.

JELS: Kort efter klokken 15 tirsdag modtog politiets alarmcentral en melding om, at nogen havde set en kano drive omkring med bunden i vejret på Jels Sø. Ingen personer var dog blevet set i søen omkring kanoen.

- Vi har straks sendt en patrulje til Nedersøen i Jels for at undersøge, om der kan være tale om en drukneulykke. Men sandsynligheden for at nogen har besluttet sig for at sejle i kano i det voldsomme vejr, er meget lille, forklarede politiets vagthavende Bjørn Pedersen, mens aktionen stod på.

Politiet var ikke alene om indsatsen. Selv om det var usandsynligt, at nogen i en lille båd havde vovet sig ud på den oprørte sø i den stærke blæst, så blev der ikke taget chancer. Der blev sat en stor redningsaktion i gang, som om der faktisk var sket en ulykke.

En snes redningsfolk - ikke mindst fra Jels Frivillige Brandværn - og politibetjente i sammenlagt fem, seks biler opholdt sig ved søen en god times tid for at undersøge først den løsrevne kano, og siden hvad der ellers lå i vandet langs den vestlige del af søen.

- Det kan have store konsekvenser, når man ikke får sin båd ordentligt fortøjet eller taget op af vandet. Selvfølgelig møder alle op og går i gang med den helt store operation. Sådan skal det naturligvis være, men jeg vil da gerne opfordre alle ejere til at få fastgjort deres både, så de ikke river sig løs i blæsten og driver ud i søen, siger brandkaptajn Søren Callesen.

Det kan have store konsekvenser, når man ikke får sin båd ordentligt fortøjet eller taget op af vandet. Selvfølgelig møder alle op og går i gang med den helt store operation. Sådan skal det naturligvis være

Søren Callesen, brandkaptajn

Jels Sø. Foto: Fotoklubben Iso 6600
Jels Frivillige Brandværn mødte talstrækt op ved søen, da alarmen om en mulig drukneulykke tikkede ind. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Kolding

Se byrådets møde live på Facebook

Annonce