Annonce
Team Esbjerg

Underskud i Team Esbjerg skyldes dyre europæiske udekampe

Team Esbjerg skriver i årsrapporten, at målet for indeværende sæson er at spille med om guldmedaljer i den danske liga samt at nå så langt som muligt i Champions League og den danske pokalturnering. Arkivfoto: Martin Ravn
Team Esbjerg har præsenteret et underskud på 200.000 kroner for seneste regnskabsår. Særligt udgifter til rejser og ophold i forbindelse med EHF Cuppen har kostet dyrt.

Team Esbjerg: Sportsligt var Team Esbjergs deltagelse i EHF Cup i sidste sæson en succes, men økonomisk var det en stor udgift.

- EHF-eventyret var en fornøjelse, men rejse- og opholdsudgifterne var store, siger direktør Hans Christian Warrer i forbindelse med, at Team Esbjerg har præsenteret årsregnskabet for perioden juli 2018 til juni 2019.

Årsrapporten viser et underskud på 203.000 kroner før skat. I ledelsesberetningen forklarer klubben, at regnskabet er påvirket af deltagelse i den næststørste europæiske turnering.

- Det kostede os i omegnen af 600.000 kroner at være med, fortæller Warrer, der har været direktør siden juli 2018.

Klubben anfører, at årets resultat ikke er tilfredsstillende.

- Team Esbjerg har altid været kendetegnet ved, at man har haft styr på økonomien. Det synes vi stadig, at vi har, men vi kommer ud med et mindre underskud, og det har vi ikke været helt tilfredse med, for der skal være balance i økonomien, lyder det fra direktøren.

Regnskab

Team Esbjerg har præsenteret et regnskab, der viser et underskud på 203.000 kroner.

De seneste fem års resultater før skat:

14/15: 864.000 kroner

15/16: -28.000 kroner

16/17: -842.000 kroner

17/18: 104.000 kroner

18/19: -203.000 kroner

Europæisk regnestykke

I denne sæson deltager Team Esbjerg i Champions League, men udgiften hertil bliver markant mindre end ved deltagelsen i EHF Cup.

- Når vi er med i Champions League, får vi nogle bonuspenge af EHF, og fordi alle kampe bliver tv-transmitteret, har vi mulighed for at sælge noget eksponering. Vores eventyr i år bliver noget bedre set med økonomiske briller, fortæller Hans Christian Warrer.

Klubben satser på at holde udgiften til Champions League på 250.000-300.000 kroner. Kan Team Esbjerg kvalificere sig til kvartfinalen, vurderer Warrer, at regnestykket måske kan gå i nul på grund af flere bonuspenge og endnu mere eksponering.

Annonce

300 virksomheder

Set over de seneste år går det store regnskab mere eller mindre i nul for Team Esbjerg. Men Hans Christian Warrer forsikrer, at man arbejder på at finde flere indtægtskilder, så næste års resultat ikke er negativt.

- Vi hviler på et princip, der hedder "mange bække små". Vi er ikke afhængige af fem-ti virksomheder, som fylder utrolig meget. Vi har nogle stykker, som har større engagement end andre, men alt i alt havde vi aftaler med 258 virksomheder i sidste sæson. Den kreds vil vi gerne udbygge. Vi vil gerne nå 300 virksomheder, som interagerer med Team Esbjerg, fortæller direktøren.

Klubben har allerede lavet aftaler med virksomheder, hvis interesse er vakt på grund af den sportslige succes.

- Qua at vi blev danske mester og deltager i Champions League har vi bedre kort på hånden i forhold til at række ud mod de nationale aktører. Vi har talt med og lavet aftaler med nogle, som for et år siden ikke havde den store interesse, fortæller Warrer.

Annonce

Løn

Regnskabet afslører desuden, at udgiften til "gager og lønninger" er steget. I forrige regnskabsår var udgiften 8,6 millioner kroner. I dette regnskab er udgiften 10,5 millioner.

Det skyldes ifølge Warrer primært, at man er gået fra tre til fire ansatte i administrationen, og det skyldes højere lønninger til spillere.

- Vi stiger også til den kommende sæson, men det er marginalt. Vi er klar over, at vi ligger i den høje ende. Det er nok kun Odense, der ligger højere.

Annonce
EfB For abonnenter

Kommentar: Bør tvivlen ikke komme ham til gode?

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Aabenraa

Jebsen-arvinger holder hånden under passion: Nyt naturcenter består

Kolding

Beruset mand anholdt: Kørte i den gale retning på motorvejen

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

EfB

Mads Larsen glæder sig over klar strategi og central rolle på holdet: Ny EfB-anfører er i sit livs form

Aabenraa

Politiet efterlyser: 68-årig dement kvinde er gået fra Rødekro

Sport

Mens du sov: Få nattens danske OL-højdepunkter her

Aabenraa

Har været forsvundet siden lørdag eftermiddag: Politiet beder borgere om hjælp med at finde savnet 68-årig kvinde

Varde For abonnenter

Hun søgte aktiv dødshjælp, før en kostomlægning befriede hende fra et liv i smerter

Sydjylland

Risiko for farligt vejr: DMI varsler risiko for kraftig regn og lokale skybrud

Annonce