Annonce
Team Esbjerg

Underskud i Team Esbjerg skyldes dyre europæiske udekampe

Team Esbjerg skriver i årsrapporten, at målet for indeværende sæson er at spille med om guldmedaljer i den danske liga samt at nå så langt som muligt i Champions League og den danske pokalturnering. Arkivfoto: Martin Ravn
Team Esbjerg har præsenteret et underskud på 200.000 kroner for seneste regnskabsår. Særligt udgifter til rejser og ophold i forbindelse med EHF Cuppen har kostet dyrt.

Team Esbjerg: Sportsligt var Team Esbjergs deltagelse i EHF Cup i sidste sæson en succes, men økonomisk var det en stor udgift.

- EHF-eventyret var en fornøjelse, men rejse- og opholdsudgifterne var store, siger direktør Hans Christian Warrer i forbindelse med, at Team Esbjerg har præsenteret årsregnskabet for perioden juli 2018 til juni 2019.

Årsrapporten viser et underskud på 203.000 kroner før skat. I ledelsesberetningen forklarer klubben, at regnskabet er påvirket af deltagelse i den næststørste europæiske turnering.

- Det kostede os i omegnen af 600.000 kroner at være med, fortæller Warrer, der har været direktør siden juli 2018.

Klubben anfører, at årets resultat ikke er tilfredsstillende.

- Team Esbjerg har altid været kendetegnet ved, at man har haft styr på økonomien. Det synes vi stadig, at vi har, men vi kommer ud med et mindre underskud, og det har vi ikke været helt tilfredse med, for der skal være balance i økonomien, lyder det fra direktøren.

Annonce

Regnskab

Team Esbjerg har præsenteret et regnskab, der viser et underskud på 203.000 kroner.

De seneste fem års resultater før skat:

14/15: 864.000 kroner

15/16: -28.000 kroner

16/17: -842.000 kroner

17/18: 104.000 kroner

18/19: -203.000 kroner

Europæisk regnestykke

I denne sæson deltager Team Esbjerg i Champions League, men udgiften hertil bliver markant mindre end ved deltagelsen i EHF Cup.

- Når vi er med i Champions League, får vi nogle bonuspenge af EHF, og fordi alle kampe bliver tv-transmitteret, har vi mulighed for at sælge noget eksponering. Vores eventyr i år bliver noget bedre set med økonomiske briller, fortæller Hans Christian Warrer.

Klubben satser på at holde udgiften til Champions League på 250.000-300.000 kroner. Kan Team Esbjerg kvalificere sig til kvartfinalen, vurderer Warrer, at regnestykket måske kan gå i nul på grund af flere bonuspenge og endnu mere eksponering.

300 virksomheder

Set over de seneste år går det store regnskab mere eller mindre i nul for Team Esbjerg. Men Hans Christian Warrer forsikrer, at man arbejder på at finde flere indtægtskilder, så næste års resultat ikke er negativt.

- Vi hviler på et princip, der hedder "mange bække små". Vi er ikke afhængige af fem-ti virksomheder, som fylder utrolig meget. Vi har nogle stykker, som har større engagement end andre, men alt i alt havde vi aftaler med 258 virksomheder i sidste sæson. Den kreds vil vi gerne udbygge. Vi vil gerne nå 300 virksomheder, som interagerer med Team Esbjerg, fortæller direktøren.

Klubben har allerede lavet aftaler med virksomheder, hvis interesse er vakt på grund af den sportslige succes.

- Qua at vi blev danske mester og deltager i Champions League har vi bedre kort på hånden i forhold til at række ud mod de nationale aktører. Vi har talt med og lavet aftaler med nogle, som for et år siden ikke havde den store interesse, fortæller Warrer.

Løn

Regnskabet afslører desuden, at udgiften til "gager og lønninger" er steget. I forrige regnskabsår var udgiften 8,6 millioner kroner. I dette regnskab er udgiften 10,5 millioner.

Det skyldes ifølge Warrer primært, at man er gået fra tre til fire ansatte i administrationen, og det skyldes højere lønninger til spillere.

- Vi stiger også til den kommende sæson, men det er marginalt. Vi er klar over, at vi ligger i den høje ende. Det er nok kun Odense, der ligger højere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce