Annonce
Esbjerg

Undervisningsminister besøgte privatskole

Undervisningsminister Merete Riisager besøgte tirsdag Riberhus Efterskole sammen med Henrik Dahl(LA) og Karsten Suhr. Privatfoto
Tirsdag eftermiddag besøgte undervisningsminister Merete Riisager(LA) Riberhus Privatskole i Ribe sammen med Henrik Dahl(LA) og formand for Danmarks Private Skoler, Karsten Suhr.

Ribe: Tirsdag eftermiddag var undervisningsminister Merete Riisager(LA), undervisningsordfører Henrik Dahl(LA) og formand for Danmarks Private Skoler, Karsten Suhr, forbi Riberhus Privatskole.

Her fik de en rundvisning af skoleleder Søren Ernst Lüdeking og en god snak om det at drive privatskole.

- Vi talte om det vigtige i at bevare et frit skolevalg for børn og forældre, og om at det er helt afgørende at skoleformen bevarer sin frihed, siger skoleleder Søren Ernst Lüdeking og forklarer, at han selvfølgelig lov til at vise den flotte, nye skole frem og fortælle om skolens værdier.

- Det var godt at opleve, at politikerne faktisk havde rigtig god tid til både at se og lytte og at de havde en oprigtig interesse i det, vi laver, sagde han og uddybede, at der også var emner som 10. klasses fremtid og tilskud til privatskolerne på dagsordenen. Emner som naturligvis ligger både skolelederen og Karsten Suhr meget på sinde.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Vejen

Landmand opgiver strid om Skovgårdsvej: - Min retsbevidsthed er krænket

Annonce