Annonce
Varde

Undgå at dit internet i hjemmet også får corona

Undertegnede har selv en VPN-adgang via Citrix til Jysk Fynske Medier. Jeg kobler mig kun på VPN, når jeg skal uploade fotos. Ellers kan jeg i vid udtrækning arbejde offline fra redaktionen i Thorstrup. Blandt andet er denne artikel skrevet offline. Foto: Henrik Reintoft
Da mange arbejder hjemmefra og børnene samtidig er hjemme, så er internettet glohedt. Ofte opstår problemet i selve hjemmet og ikke på bredbåndsnettet. Stofa kommer med råd og vejledning til en digitale hverdag, der virker.

Danmark: En superhurtig bredbåndsforbindelse er lige nu den måske vigtigste del af vores infrastruktur. Kommunikation er den bedste måde at få bugt med udbruddet af coronavirus samtidig med, at folk holder landet kørende ved at arbejde hjemmefra.

Og ja der bliver bandet og fyret eder af inden for husets fire vægge - mere end normalt – ikke kun i børneværelset. Kommunikationspartner Kirsten Louise Laursen fra Stofa, der er storleverandør at bredbånd, oplever kundernes frustrationer:

- Vi har da et øget pres på telefonen, da langt flere arbejder hjemmefra, siger Kirsten Louise Laursen. Tag dertil børnene, der spiller Counter Strike eller har kastet sig over Xbox og Playstation og så lige streamer en film over nettet.

Annonce

Råd fra Stofa

  • Du sikrer den gode forbindelse på Wifi ved at:
  • Begrænse antallet af aktive enheder - for eksempel behøver man måske ikke være på tv, tablet og mobil på samme tid (sæt de inaktive i flymode).
  • Prøve så vidt muligt at downloade tungere filer/videoer uden for de mest belastede perioder, når alle arbejder eller streamer.
  • Spil offline spil, som ikke kræver internet, i stedet for online spil.
  • Oprethold din båndbredde:
  • Download store filer, i stedet for at arbejde i skyen.
  • Luk din VPN-forbindelse til arbejdspladsen ned, når du ikke behøver være online.
  • Brug din tv-pakke i stedet for at streame, hvis du har muligheden.
  • Gode råd til dig, der bruger Skype:
  • Hvis du oplever dårlig lyd, så kombiner et onlinemøde med lyd over mobilen. Hvis du oplever, at dit internet kører langsommere, så sluk for kameraet, når du er på.

Gedesti til motorvejskørsel

Så kan og vil der opstå problemer, hvis man ikke tager sine forholdsregler.

- Folk, der bruger en VPN-adgang, har også problemer. Men vi er ikke herre over virksomhedernes VPN-forbindelser, siger Kirsten Louise Laursen.

VPN står for virtuelt privat netværk, som gør, at folk fra deres hjemmearbejdsplads kan arbejde sikkert med og på virksomhedens edb-systemer og programmer. Men de nuværende VPN-systemer er mange steder ikke gearet til, at så mange arbejder hjemmefra på en gang. Det er som en gedesti, der lige pludselig bruges som en motorvej.

I så at sige alle tilfælde skyldes problemerne ifølge Kirsten Louise Laursen ikke manglende kapacitet på bredbåndsnettet. Ofte skyldes begrænsningerne selve wifinettet i hjemmet.

Arbejd offline

Stofa har på den baggrund samlet nogle råd, så den digitale hverdag i hjemmet forsat er en leg. Overordnet set, så lad være med at have et apparat tændt, hvis det ikke er i brug. Alt lige fra computer, iPad, spillekonsoller og fjernsyn. Hvis børnene spiller eller streamer meget, så træk et netværkskabel i stedet for.

Og arbejd i det omfang, det er muligt, offline. Download store filer i stedet for at arbejde med den i ”skyen” på nettet.

Mange, der arbejder hjemmefra, har en såkaldt VPN-adgang til virksomhedens edb-systemer og programmer. Det er en slags lukket og sikkert internet for virksomheden. Men mange steder er VPN-systemet ikke gearet til, at så mange arbejder hjemmefra som nu. Så brug kun VPN-adgang, når det er nødvendigt. Foto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Studerende føler sig tvunget i praktik på trods af coronafrygt: Takker man nej, må man tage orlov

Danmark

Live: Svenske coronadødstal kan være dobbelt så høje som hidtil antaget

Annonce