Annonce
forside

Undren. Brohovedet ved Rømødæmningen

Læserbrev: "Ny spektakulær velkomst til Vadehavet" var overskriften ved åbningen af udsigtsområdet ved brohovedet - men er den korrekte betegnelse ikke, at det er en avanceret forhindringsbane for øvede motionister? Der er forhindringsbane allerede ved ankomsten til parkeringspladsen, hvor man skal finde indkørslen midt i sivene ud mod vejen.

Parkeringspladsen er belagt med små sten, der generer dårligt gående, kørestols- og rollatorbrugere. Når man så kommer ind på "monumentet" på den anden side af vejen, lægger man for alvor mærke til de specialdesignede, marmorlignende fliser, der skal illudere havbund. Et materiale, der skiller sig totalt ud i en egn, hvor man i generationer har brugt træ, granit og tegl som bærende elementer.

Så møder man en høj, hvor man med de specialdesignede fliser har lavet en trappe, der virkelig overgår fantasien, idet trinnenes dybde varierer og endvidere ligger forskudt for hinanden på en sådan måde, at man endelig ikke skal træde tilbage uden at sikre sig, at der er et trin og ikke blot en skråning. Trappen er stejl både her og på diget - et rækværk har man glemt det? Og her kan vinden endda være ret så kraftig. Man skal henover højen for at komme ud til diget, ingen har åbenbart tænkt på at lægge fliserne i en kreds rundt om højen af hensyn til handicappede.

Det er i øvrigt herligt at læse alle de pæne ord, der blev sagt ved åbningen. (Skriv brohovedet på Google og få den hele ordlyd). Jeg har stadig til gode at høre en positiv røst om stedet i min omgangskreds.

Godt vi har Ballum Sluse med en formidabel udsigt, masser af liv og ingen bilstøj som ved brohovedet. Jeg håber, at Nationalpark Vadehavet vil lade slusen være i fred.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Penta Advokater lukker kontoret i Bramming

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce