Annonce
Esbjerg

Unfair konkurrence: Centerchef undrer sig over partier bag budgetforlig

Verner Thomsen, centerchef i Esbjerg Storcenter, undrer sig over, at forligspartierne bag Esbjerg Kommunes nye husholdningsbudget støtter detailhandlen i bymidterne i Esbjerg, Ribe og Bramming med op imod en million kroner næste år. Imens får Esbjerg Storcenter ingen støtte. Arkivfoto: JV 
Chefen for Esbjerg Storcenter undrer sig over, at partierne bag det forleden indgåede budgetforlig sender penge til detailhandlen i midtbyerne i Esbjerg, Ribe og Bramming, mens han ingenting får. Man kan jo heller ikke forestille sig, at Musikhuset får støtte, mens Tobakken ikke får, siger centerchefen.
Annonce

Esbjerg: Gaveboden blev åbnet, da partierne bag det forleden indgåede budgetforlig i Esbjerg Kommune præsenterede de kommende års økonomi for landets femtestørste kommune.

Blandt gaverne var også en kærkommen støtte til lokale butiksliv i Esbjerg, Ribe og Bramming, men støtten gælder ikke alle, har centerchefen i Esbjerg Storcenter, Verner Thomsen, noteret.

Af forligsteksten, som er skrevet af de partier, der står bagved det kommunale budget for de kommende år, fremgår det nemlig, at der er ”enighed om at yde en midlertidig støtte til Esbjerg Cityforening og handelsstandsforeningerne i Bramming og Ribe. Støtten gives i 2021, og kan bl.a. bruges til markedsføring og andre initiativer, der hjælper det lokale handelsliv med at håndtere de særlige omstændigheder omkring coronakrisen. Den samlede støtte udgør i alt 0,85 mio. kr.”


Det svarer jo til, at man i kulturen i Esbjerg skaber en situation, hvor Musikhuset får penge, men ikke Tobakken.

Verner Thomsen, centerchef, Esbjerg Storcenter


Verner Thomsen understreger, at han ikke ønsker at fremstå som forarget og bitter, men han lægger heller ikke skjul på sin forundring over, at kommunale skatteydermidler skal hjælpe nogle frem for andre.

- Jeg syntes, det er flot og fremsynet, at Esbjerg Kommune går ind og støtter Esbjerg City og handelsstandsforeningerne i Bramming og Ribe, det er hårdt at være i detailhandlen i øjeblikket, men der er et men, jeg undrer mig – og måske er det uvidenhed fra politisk side, men som centerchef i Esbjerg Storcenter i mere end 12 år havde jeg aldrig troet, at jeg skulle opleve at holde tvangslukket, og så i otte uger og ja, det var sikkert nødvendigt, men det har også kostet kæmpe omsætningstab hos os. Så er mit spørgsmål til politikerne, hvorfor kan Esbjerg Storcenter ikke få del i beløbet, spørger centerchefen og fortsætter:

- Det svarer jo til, at man i kulturen i Esbjerg skaber en situation, hvor Musikhuset får penge, men ikke Tobakken.

Annonce

Understøtter visionen

Verner Thomsen mener, det havde været bedre, hvis politikerne bag budgetforliget i stedet havde skabt en mulighed for, at en bredt funderet detailhandel i samarbejde med foreningslivet kunne arrangere noget, som både kunne tiltrække kunder og samtidig føre noget godt med sig for foreningernes aktiviteter.

- Jeg syntes, det ville værre meget bedre, hvis man eksempelvis kunne søge om et tilskud til en ny og spændende event lavet af nogle foreninger, hvor de så fik lidt af beløbet. De mangler også penge i denne svære tid, det ville gavne for både detailhandlen og foreningerne i byerne Esbjerg, Bramming og Ribe, forklarer Verner Thomsen.

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) har ledet forhandlingerne frem til budgetforligets resultat. Han oplyser om forhistorien til den kommunale støtte til Esbjerg Cityforening og handelsstandsforeningerne i Bramming og Ribe, at den er sket med baggrund i en ansøgning fra de respektive foreninger.

- Der er tale om en beslutning, som understøtter vores vision om, at der skal være mere liv i bymidterne i kommunen, siger borgmesteren og peger samtidig på, at den samme støtte er en sædvanlig praksis i andre handelsbyer som Vejle og Kolding, hvor støttebeløbet i øvrigt ifølge borgmesteren er noget større.

Kan du forstå, hvis nogen synes, det er unfair konkurrence?

- Jeg kan godt forstå, at også Esbjerg Storcenter har haft et meget hårdt forår, men det er en del, der bør løses nationalt. Vi må slet ikke støtte et kommercielt foretagende som Esbjerg Storcenter, men vi kan støtte foreninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Selvfølgelig er der magtkamp i DF

Kolding

Smittetrykket stiger fortsat: Kolding overhaler Vejle målt på antallet af nye corona-smittede

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce