Annonce
Kultur

UngÅ-projekt til 200.000 kr. indviet i Vedels Anlæg

De unge mennesker bag idéen ved Vedels Anlæg var glade for, at deres projekt endelig blev indviet. Den flotte bænk er en del af deres projekt. Foto: René Aunsbjerg Fogh
Idékonkurrence fra Ungebyrådet i Esbjerg Kommune blev fredag eftermiddag indviet ved Vedels Anlæg ved Ribe Å.

Ribe: Fredag eftermiddag blev UngÅ-projektet ved Vedels Anlæg indviet.

Projektet udspringer af en idékonkurrence fra Ungebyrådet i Esbjerg Kommune, og fredag blev det fejret, at unge nu får nye muligheder for at samles om aktiviteter og fællesskab ved Ribe Å.

Formand for Kultur & Fritidsudvalget, May-Britt Andrea Andersen(K), sagde i sin tale, at alle omkring arbejdet fortjener et stort skulderklap. Idéen var at skabe en tryg stemning, og det synes hun er lykkedes med projektet, hvor de unge selv har fået lov at indrette området for omkring 200.000 kr.

Det er blandt andet blevet til lys i runddellen, en lang, halvrund bænk samt et kirsebærtræ og en bålplads med borde og bænke. Det oprindelige projekt var imidlertid mere omfattende end det, der blev indviet i sidste ende, men de unge bag idéen var alligevel godt tilfredse med resultatet.

Malte Grossmann fra ungegruppen mente det havde været en speciel følelse at opleve nærdemokratiet på denne måde, og at det har været fedt som ung at være med til at tage beslutninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce