x
Annonce
Aabenraa

Ung Aabenraa-cellist vandt 2000 kroner

Victoria Holm har spillet cello, siden hun var seks år, og det var tredje gang, hun stillede op i talentkonkurrencen. Foto: Jacob Schultz

Aabenraa/Sønderborg: 13-årige Victoria Holm fra Aabenraa Musikskole kunne tage hjem med 2000 kroner, da hun forleden deltog i Syddansk Talentkonkurrence i Alsion i Sønderborg.

I konkurrencen, der er for deltagere fra hele regionen, løb den unge cellist med sceneprisen, der gives til den musiker, der "med sin optræden, sit spil og sin formidling af musikken i særlig grad rammer publikum, og hvor deltageren formår at få musikken kommunikeret ud over scenekanten", som lederen af musikskolen i Sønderborg, Allan Ørslev, der har arrangeret årets konkurrence, forklarer det.

Dommerpanelet bestod af en pianist fra musikskolen, to musikere og musikchefen fra Sønderjyllands Symfoniorkester, og i deres motivation for at give sceneprisen til Victoria Holm stod: ”Dommerne så og hørte en gennemført præstation, som blev kombineret med et dejligt kropssprog, der hos dommerne efterlod indtrykket af stor glæde og interesse for musikken."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce