Annonce
Sport

Ung Energy-forward: Vi har ikke præsteret, som vi skulle

Esbjerg Energys Christian Wejse (nr. 65) er i gang med sin fjerde sæson i klubben. I denne sæson er det i 24 kampe blevet til 17 point (seks mål og 11 assists). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Esbjerg Energy forsøgte fra starten af sæsonen at give en masse tillid til den unge garde, hvilket kostede på resultaterne. Det ærgrer en af de unge kometer sig over.

Optakt: Langsomt er Esbjerg Energy ved at komme i omdrejninger efter den skuffende sæsonstart. Fem af de seneste seks kampe er blevet vundet, og nederlaget skete endda først efter overtid. Det har sendt Energy op i top fem med en kamp mere spillet end Herning på sjettepladsen.

Der blev satset stort på de unge fra starten af sæsonen, men da det ikke gik helt som håbet, måtte der hentes nordamerikansk rutine ind. Forward Jesse Mychan og backsene Brett Bellemore og Brady Austin har givet holdet stabilitet.

De unge får dog stadig tillid, men nu er der mindre pres på deres skuldre. En af dem er 20-årige Christian Wejse, som allerede er i gang med sin fjerde sæson hos Esbjerg Energy endda med et ophold i canadisk juniorhockey ind imellem.

- Vi unge har fået mere tillid og større roller, og det har været superlækkert. Men den manglende rutine kostede lidt i starten, og det var selvfølgelig ikke ret sjovt. Vi har ikke præsteret, som vi skulle, men nu hvor det går bedre, får vi også mere og mere selvtillid, fortæller Christian Wejse.

Annonce

Optakt


  • Ishockey, ligaen
  • Fredag klokken 19.00: Esbjerg Energy - Aalborg Pirates
  • JV tipper: 3-1

Frustrerende start

Udover den nordamerikanske rutine, der er kommet ind på holdet, har spillerne efterhånden også fundet deres roller på holdet, og det er ifølge Christian Wejse en god del af opskriften på, at de bekymrede miner er blevet til smil og sejre.

- Selvfølgelig har der været lidt frustration. Det er der altid, når man ikke vinder ishockeykampe, og det har gjort, at vi har siddet for meget i udvisningsboksen. Men jeg synes, at vi har fået talt om det og fået godt styr på det igen, siger Christian Wejse.

For 14 dage siden vandt Esbjerg Energy med 1-0 i Aalborg, og det var den første gang, at det lykkedes at vinde to kampe i træk siden oktober. Fredag kommer Aalborg Pirates så på besøg i Esbjerg, hvor den gode stime skal udbygges.

- Vi har prioriteret defensiven meget på det seneste, og den har vi fået godt styr på nu, selvom der stadig mangler nogle ting. Men det skulle gerne give lidt mere frie tøjler til, at vi kan komme op og spille mere offensivt, siger Christian Wejse.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce