Annonce
forside

Ung Esbjerg-rytter stjal showet fra OL-rytterne

Anna Kasprzak overraskede 15-årige Anna Krarup Slinkert, da OL-rytteren valgte at give sin ærespræmie til den unge pararytter, der ovenpå sin kvalifikation til senior DM lørdag brugte søndagen på at være frivillig ved landsstævnet i Esbjerg. Foto: Chresten Bergh

Præmieoverrækkelsen ved landsstævnet i Esbjerg endte med at blive en hyldest af Esbjerg og Omegns 15-årige pararytter, Anna Krarup Slinkert, der netop har kvalificeret sig til DM.

Esbjerg: Mens OL-rytterne kæmpede om placeringerne i årets første store dressurstævne, var det en ung esbjergensisk rytter, der endte med at stjæle showet, da Esbjerg og Omegns Rideklub lagde faciliteterne til landsstævnet Helles Rideudstyrs B-stævne for heste.

Den 15-årige pararytter, Anna Krarup Slinkert, var ovenpå lørdagens DM-kvalifikation frivillig ved landsstævnet om søndagen. Her fik den unge esbjergenser noget af en overraskelse, da hun skulle uddele sponsorgaverne. I stedet for, at søndagens vinder af grand prix special, den danske OL-rytter Anna Kasprzak, skulle have sin æresgave, gik den til den 15-årige rytter som en hyldest for hendes flotte resultater og indsats ved stævnet.

- Jeg var lige ved at græde. Det var bare så stort. Jeg troede, at jeg skulle aflevere sponsorgaverne. Jeg går og drømmer om at blive lige så god som hende, fortæller en storsmilende Anna Krarup Slinkert, der nu både er klar til DM i U25-klassen og til senior DM til sommer.

- Jeg ville godt give min ærespræmie videre. Den er til en lokal rideudstyrsbutik, så jeg tænkte, at en af de lokale ville blive mere glad for den end mig. Jeg ville gerne vise, at jeg er glad for at komme her, så jeg tog kontakt til Lene Goller, der med det samme pegede på Anna, fortæller Anna Kasprzak.

Annonce

Jeg var lige ved at græde. Det var bare så stort. Jeg troede, at jeg skulle aflevere sponsorgaverne. Jeg går og drømmer om at blive lige så god som hende.

[b]Anna Krarup Slinkert, pararytter og klar til DM.[/b]
Landsstævnet, der i år gik under navnet Helles Rideudstyrs B-stævne, er blandt flere af landets bedste dressurryttere blevet stævnet, hvor de skyder sæsonen i gang. Foto: Chresten Bergh.

OL-flammen tændes i Esbjerg

Både Anna Kasprzak og Anna Krarup Slinkert har ovenpå weekenden fokus rettet mod sommeren. Mens det for Anna Krarup Slinkert gælder de danske mesterskaber, gælder det for Anna Kasprzak om at få OL-kvalifikationen i hus ved VM. Årets første skridt imod Tokyo og de fem OL-ringe blev dermed taget i Esbjerg.

- Weekenden er gået udmærket. Jeg er mest tilfreds med lørdagen, selv om jeg lavede lidt dumme fejl. Vi havde et program, som jeg ikke har haft så meget fokus på med ham, siger Anna Kasprzak med henvisning til sin vallak, Rock Star, og fortsætter:

- Det er godt at være i gang med stævnerne igen. For mig gælder det VM til sommer og forhåbentligt en OL-kvalifikation. Denne gang har vi kun et skud i bøssen, da DIF kun vil sende os til OL, hvis vi kvalificerer os som hold.

Anna Krarup Slinkert sikrede sig sidste år DM-sølv på sin pony. Denne sæson er hendes første på hest. Foto: Chresten Bergh.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce