Annonce
Sport

Ung franskmand tager ny slalomsejr i Wengen

Leonhard Foeger/Reuters
22-årige Clement Noel vandt ligesom i 2019 slalomløbet i Wengen. Nordmand er ny etter i den samlede World Cup.

Den franske skiløber Clement Noel vandt søndagens World Cup i slalom i schweiziske Wengen.

Det var andet år i træk, at den 22-årige franskmand tog sejren på pisten nær Bern.

Noel henviste den førende i World Cup-stillingen, norske Henrik Kristoffersen, til andenpladsen, mens russiske Alexander Khoroshilov endte på tredjepladsen.

Hjemmebanehåbet Daniel Yule stillede op med friske sejre fra slalomløb i Madonna di Campiglio og Adelboden, men schweizeren måtte søndag tage til takke med en femteplads.

Noel leverede et fremragende første gennemløb, hvor han var 0,67 sekund hurtigere end Kristoffersen, som blev toer på den første tur ned ad pisten.

I andet gennemløb var den unge franskmand blot 17. hurtigst af deltagerne, men det store forspring fra formiddagens gennemløb var rigeligt til at sikre ham den samlede sejr.

I World Cup-stillingen rykker Clement Noel op på andenpladsen forbi Daniel Yule, men bag Henrik Kristoffersen.

På den samlede World Cup-rangliste, der også tæller de øvrige alpine discipliner, er norske Kristoffersen ny etter, efter at han har overhalet fransk Alexis Pinturault på førstepladsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce