Annonce
Sydjylland

Ung iværksætter satser på flere digitale heste

Jesper Nissen med den boks, han har udviklet som tilslutning til det kamera, der tager skolefotos. Foto: Carsten B. Grubach
Jesper Nissen hjælper til succes med automatisering af manuelle processer.
Annonce

TØNDER: Han startede sin virksomhed som 15-årig sammen med sin fætter på loftet hjemme ved sine forældre i Hjerpsted, små 20 kilometer nordvest for Tønder.

Som 17-årig indrettede han og fætteren kontor og serverrum i en gammel lastbiltrailer. I dag sidder han i en hjørneklynge i nyrenoverede lokaler i et tidligere malerværksted sammen med en god ven og kæresten, som han begge har ansat.

På skiltet ved ejendommen på Fabriksvej i Tønder står der WNB A/S, og bag navnet, virksomheden og den lidt usædvanlige erhvervskarriere finder man Jesper Nissen.

I dag er han 25 år, han ejer ejendommen, han selv bor til leje i, som han udtrykker det, privat har han stadig adresse hos sine forældre ude i marsken, og han har som iværksætter med meget stort 'I' skabt sig en levevej uden nogen form for uddannelse.

- Jeg har et grundforløb som it-supporter og et grundforløb som web-integrator, og jeg har været i lære i en virksomhed, men det var ikke lige mig. Så jeg tog hjem og begyndte at lave hjemmesider til folk. Jeg har nok lært det meste selv, siger Jesper Nissen, der begyndte sin digitale karriere som 15-årig, men først fik egentlig løn, da han var 19.

For i det anpartsselskab, der blev stiftet, måtte hans navn ikke stå, da han var mindreårig, så det blev hans far, der måtte tegnes i stedet for ham.

Annonce

Corona kostede kunder

Skal man sætte etiket på det arbejde, Jesper og hans to ansatte udfører, er det automatisering af manuelle processer. Men grundlaget for forretningen – det, der giver smør på brødet og betaler huslejen i egne lejede lokaler - er VPN-Byen – salg af adgang til dansk tv til udlandsdanskere, hvor man skifter den udenlandske ip-adresse ud med en dansk.

Og det gør den stadig, selv om en EU-lovgivning fra april 2018 gjorde det meget nemmere at se dansk tv inden for EU.


Kommer der nye versioner af programmer, er mange af dem lige så svære som at lære et nyt sprog, og man bliver aldrig nogensinde flydende i et programmeringssprog.

Jesper Nissen, WBN A/S


- Der mistede vi mange kunder, folk ringede hver dag ind og afbestilte vpn. Og da så coronaen kom i foråret, mistede vi igen en del, fordi folk ikke længere rejser så meget, og så måtte vi jo finde på noget andet, sige Jesper Nissen.

Det andet var blandt andet at hjælpe et måltidskassefirma og det nærliggende Brdr. Løkke Skolefoto med en digitalisering af de manuelle arbejdsgange.

- Vi måtte omstille os en smule. Vi havde også før hjulpet virksomheder med at optimere og udvikle systemer for dem, men vi holdt nu endnu mere fokus på det. Vi byggede et nyt system op for måltidskassefirmaet, der havde alle sine kunder på et excel-ark i en database. Så det blev lavet sådan, at kunderne selv betalte og generede opskrifter, der blev lavet pakkesedler og kørelister med ruter for chaufføren.

- Vi drev det meste af forretningen for dem og havde værktøjet til at hjælpe dem igennem med det hele. Firmaet er senere blevet solgt, og de nye ejere har overtaget systemet og tilpasset det lidt til deres måde, fortæller den idérige iværksætter.

Annonce

Fra analog til digital

Arbejdet med Brødrene Løkke Skolefoto har varet i et år nu. Før foregik det meste af virksomhedens arbejde analogt og på papir, det var noget gammeldags, og man mistede endda kunder på det.

Jesper Nissen i rummet, hvor der både er egne og fremmede servere, som har lejet sig ind. Foto: Carsten B. Grubach

- Vi har udviklet en fysisk boks, der er tilsluttet deres kamera. Vi modtager billedet på vores server, og den kunstige intelligens ser, om øjnene er lukket, eller om folk ser mærkelige ud, og den validerer og beskærer fotoet. Vi går så bagefter ind og validerer fotos manuelt, så vi er ikke helt nået i mål med dem. Men det er sådan, at forældrene kan se foto online inden for 15 minutter efter, at det er taget, forklarer Jesper Nissen og fortsætter:

- Og så har vi et efterbehandlingssystem, der fjerner bumser og så videre, hvis man ønsker det. De sendes så ud på en server, printes ud, pakkes og sendes. På den måde sparer man en masse tid og manuelle arbejdsgange. Og vi bevæger os hen imod, at man dagen efter kan sende printet ud til kunden.

Jesper Nissen har beholdt navnet WNB, som nu er et A/S, selv om det i sin tid var forbogstaverne på efternavnene hos ham og de to andre, der startede virksomheden, og er med på, at det nok ikke er det nemmeste navn at udtale i en digital verden, hvor alt går så stærkt. Men reklamen får han alligevel gennem det arbejde, hans virksomhed udfører.

I et stort serverrum er der plads til en ekstra indtægtskilde. Her kan virksomheder leje plads til deres servere – og enten få WNB til at stå for service eller blot opbevare og levere strøm til dem.

- Det er Google og Facebook i mindre målestok, siger Jesper Nissen med et skævt smil.

Annonce

Enormt potentiale

Det nyeste projekt er en easy plug, et netværksstik, som sælges til elektrikere og andre fagfolk. Ideen fik Jesper Nissen på en messe i England, og nu er der solgt mellem 80.000 og 100.000 i Danmark af stikket, der produceres i Kina.

- Det er godt at satse på flere heste, påpeger Jesper Nissen med tanke på andre mulige stramninger inden for EU.

Potentialet for digital udvikling er enormt, men den unge iværksætter har ikke ambitioner om flere ansættelser – så skal de jo bare lave det, jeg helst selv vil, som han udtrykker det – og økonomisk klarer det lille aktieselskab trods corona-modgangen sig.

- Når det drejer sig om automatisering af systemer, har vi kun en håndfuld kunder, men det er også noget, der tager tid. Og det er til priser fra 10.000 kroner og op til en halv eller en hel million kroner, siger Jesper Nissen, der sørger for at holde sig opdateret med alt det nye inden for digitalisering.

En sparsom hjemmeside

  • Når man arbejder digitalt, er man normalt også oppe på lakridserne, når det drejer sig om sin egen hjemmeside.
  • Sådan er der ikke med WNB-gruppen, som Jesper Nissen ejer.
  • Her er det meget sparsomt med oplysninger, fordi det ifølge Jesper Nissen ikke har været nødvendigt for hans forretning.
  • www.wnbgruppen.dk kan man dog få at vide hvilke fire brands, der satses på.

- Kommer der nye versioner af programmer, er mange af dem lige så svære som at lære et nyt sprog, og man bliver aldrig nogensinde flydende i et programmeringssprog.

Fremtiden ser Jesper Nissen midt i coronatid alligevel ganske lyst på.

- Jeg håber på fortsat at lave nogle sjove og spændende systemer for folk og spare dem for en masse tid. Det skal være sådan som nu, at jeg, når jeg går hjem klokken 16, glæder mig til i morgen klokken otte, når jeg skal på arbejde igen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce