x
Annonce
Esbjerg

Stella flygtede fra bosted: Nu er hendes far dømt for at skjule hende

I efteråret 2018 levede Stella Falkenberg en ulykkelig vagabondagtig tilværelse efter forældrenes hårde skilsmisse og mistrivsel hos sin mor. Hun endte med at blive tvangsanbragt på et bosted langt fra sit hjem. I julen gik hun under jorden og skjulte sig hos sin far i Bramming. Dermed brød hendes far, Henrik Falkenberg, straffeloven. Foto: Lars Stokbro
Stella Falkenbergs flugt og ulovlige ophold hos sin far, Henrik Falkenberg, endte med en straffesag og en betinget fængselsdom mod faderen.

Esbjerg: 20 dages betinget fængsel koster det Henrik Falkenberg fra Bramming, at han skjulte sin ulykkelige datter under hendes flugt fra myndighederne i foråret 2019.

Henrik Falkenberg tilstod i Retten i Esbjerg torsdag, at han skjulte sin datter i sit hjem, mens hun var eftersøgt af politiet og de sociale myndigheder. Strafferammen er to års fængsel for at skjule en undvegen ung eller et barn, men han slap med en betinget dom, så han ikke skal i fængsel, hvis han holder sig fri af kriminalitet i et år.

- Jeg har ikke fortrudt, at jeg skjulte Stella, siger Henrik Falkenberg, der modtog dommen, selv om han ønskede at blive frifundet. Han er glad for, at der ikke blev tale om samfundstjeneste eller egentlig fængsel.

- Enhver god far ville hjælpe sin datter i den situation, siger han.

Stella Falkenberg fulgte retssagen mod hendes far og frygtede, at han skulle i fængsel. I dag bor hun hos sin far og har det godt. Som 18-årig kan hun i dag selv bestemme, hvor hun vil bo, og hun glæder sig til at starte arbejde i Legoland til foråret.

Annonce

STELLA OG HENRIK

  • Stella og hendes far, Henrik Falkenberg, har begge været omtalt med fuldt navn i JydskeVestkysten i hele forløbet, som avisen har beskrevet gennem to år.
  • De har begge ønsket fortsat at blive nævnt med deres fulde navn, også selv om det er JydskeVestkystens regel, at kun dømte med et års fængsel eller derover angives med navn.

Menneskejagt

Helt anderledes så det ud i julen 2018, der blev starten på en dramatisk menneskejagt på den dengang 17-årige Stella, som var tvangsanbragt på en børneinstitution i Nordjylland efter en hård skilsmisse hos forældrene og selvskadende adfærd.

Stellas mor kunne ikke styre hende, og hun måtte - trods sit ønske - ikke bo hos faderen. Det besluttede Esbjerg Kommune.

Efter et julebesøg hos sin mor i Bramming tog Stella ikke toget retur til institutionen på Mors, men turede rundt i Sydjylland og Tyskland, indtil hun skjulte sig hos sin far, Henrik Falkenberg,

I et par måneder levede hun under jorden, indtil politiet en aften i februar 2018 bankede på døren i parcelhuskvarteret hos Henrik Falkenberg. Med en ransagningskendelse gennemsøgte betjentene huset og fandt efter ti minutter Stella, der gemte sig i et klædeskab.

Hun kom på institution i Esbjerg, mens hendes far blev sigtet for at have skjult hende.

Henrik Falkenbergs forsvarer talte for en frifindelse, fordi Stella var næsten 18 år, da sagen udspillede sig.

- Hvorfor lytter man ikke til de store børn. Min kamp for Stella har også været et opråb mod systemet, siger Henrik Falkenberg, der med dommen også skal betale sagens omkostninger.

I efteråret 2018 levede Stella Falkenberg en ulykkelig vagabondagtig tilværelse efter forældrenes hårde skilsmisse og mistrivsel hos sin mor. Hun endte med at blive tvangsanbragt på et bosted langt fra sit hjem. I julen gik hun under jorden og skjulte sig hos sin far i Bramming. Dermed brød hendes far, Henrik Falkenberg, straffeloven. Foto: Lars Stokbro
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce