Annonce
112

Ung mand skal to år og seks måneder i fængsel

Løgumkloster-branden ødelagde den historiske bygning totalt og retten vurderede at mange menneskeliv var i fare. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Den 20-årige Theis Rico Rasmussen skal betale 4.450.000 kroner i erstatning til et forsikringsselskab og 125.000 kroner i erstatning for huslejetab efter brand i Løgumkloster. Andre erstatninger på 131.000 kroner fra en mand og 59.000 kroner fra en kvinde er henvist til civilt søgsmål.

Sønderborg/Løgumkloster: Den 20-årige Theis Rico Rasmussen sad bleg og fortrak ikke en mine, da dommer Leon Fredgaard kom med domsmandrettens afgørelse efter to dages retssag.

Den unge mand skal to og et halvt år i fængsel, efter han den 30. januar 2019 ved 13-tiden satte ild en historisk ejendom i Møllegade i Løgumkloster, hvor der var 13 beboere i syv lejligheder.

Den tidligere Møllekro udbrændte, og foruden fængselsstraffen skal den 20-årige betale 4.450.000 kroner i erstatning til forsikringsselskabet og 125.000 kroner i erstatning for huslejetab. Et erstatningskrav fra en mand på 131.000 kroner - han havde ingen indboforsikring - og en kvindes erstatningskrav på 59.000 kroner blev henvist til civilt søgsmål.

- Det var ikke en enstemmig afgørelse i domsmandretten, forklarede dommer Leon Fredgaard.

To gik ind for to år og seks månedes fængsel, mens en ville have tre års fængsel, fordi der var mange personer i fare.

Annonce

Det var sindssygt og vanvittigt at sætte så mange menneskers liv på spil.

Dommer Leon Fredgaard i retten til 20-årig gerningsmand

Hunden ud

Inden den 20-årige satte ild til et lille stykke pap, som blev skubbet ind ved døren til en entré, hvor han selv boede sammen med sin mor og søster, var han gået rundt ved ejendommen i længere tid, og han havde set, at folk gik ind i ejendommen.

Alligevel satte han ild til ejendommen, og så gik det for alvor stærkt ikke mindst på grund af udsivende gas fra gasflasker. Han tænkte ikke på at alarmere beboerne i ejendommen, men ville ind efter familiens hund. Derfor blev han selv skadet ved branden.

Sindssygt

- Det var sindssygt og vanvittigt at sætte så mange menneskers liv på spil. Jeg tror ikke, at du er et ondt menneske, men det er vanvittigt, hvad du har gjort, og du burde have vidst, at der var mennesker i lejlighederne. Du kan være glad for, at der ikke døde nogen ved branden, sagde dommer Leon Fredgaard til den unge mand.

Anklager Rie Johansen gik i sin procedure efter, at den 20-årige skulle dømmes efter den grove paragraf 180, og samme resultat kom domsmandretten til.

Den 20-årige har siddet varetægtsfængslet i seks og en halv måned, og han blev kørt direkte til afsoning. Forsvarsadvokat Lone Adolfsen meddelte, at der blev taget betænkningstid med en eventuel anke til Vestre Landsret. Det har den 20-årige og forsvarsadvokaten 14 dage til at tænke over.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Erhverv For abonnenter

3F-formand undrer sig over lukningen af testfabrik: Man vil opleve et kæmpe dræn af viden

Annonce