Annonce
Aabenraa

Ung mor dømt for vold mod lille datter

Kvinde er dømt for vold mod sin lille datter. Arkivfoto

En kvinde fra Aabenraa er idømt 30 dages betinget fængsel for at have udøvet vold mod sin lille datter gennem en periode på seks år.

Aabenraa: En 25-årig kvinde fra Aabenraa er kendt skyldig i vold mod sin lille datter.

Mandag blev hun idømt 30 dages betinget fængsel ved Retten i Sønderborg. Her stod hun tiltalt for talrige gange at have tildelt sin nu ni-årige datter flere slag med flad hånd på ballerne, håndleddene, baghovedet og nakken, ofte med smerte og mærker til følge. Volden skulle være stået på gennem en periode på seks år, fra datteren var cirka to år i 2011 til september 2017.

Anklagerfuldmægtig Kristen Flethøj Ege er godt tilfreds med dommen.

- Jeg havde påstået lidt mere, men det var på det niveau, det skulle ligge. Der var en mindre teknisk ændring, fordi forholdene mellem 2011 og 2013 var forældede. Derfor gælder dommen for forhold fra 2013 til 2018. Det er min vurdering, at det ikke havde betydning for sanktionsniveauet, siger Kristen Flethøj Ege.

Dermed er kvinden dømt for forhold, der rækker videre end i anklageskriftet, der kun går til september 2017.

Politiet blev bekendt med sagen, da man modtog en anmeldelse fra kvindens ekskæreste.

- Det var sådan, det begyndte, siger anklager Kristen Flethøj Ege.

Ifølge ham udbad den 25-årige kvinde sig betænkningstid i forhold til, om hun vil anke dommen eller ej. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra hendes advokat Lone Adolphsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce