Annonce
Aabenraa

Ung S-komet strøg i byrådet

Gymnasieeleven Jonas Haase blev belønnet for en flot valgkamp og fik 364 personlige stemmer. Dermed bliver den 18-årige socialdemokrat en af landets yngste byrådsmedlemmer. Spidskandidat Karsten Meyer Olesen fik massiv opbakning.

Annonce

Aabenraa: - Det er en drøm, der går i opfyldelse. Det har været så nervepirrende i dag, og jeg har været virkelig anspændt. Og så skete det sgu.

Jonas Haase, Socialdemokratiets yngste kandidat, var jublende lykkelig, da kommunaldirektør Tom Ahmt lidt før klokken 01 onsdag nat tog ordet i Kongesalen på Folkehjem og læste navnene på de 31 medlemmer af det nye byråd op. Som nummer 25 blev den kun 18-årige gymnasieelev råbt op, og dermed blev han belønnet for en virkelig aktiv valgkampagne.

- Når man kører valgkamp, skal man gå all in, og så må det briste eller bære. Og det bar så, lød det fra en glad Jonas Haase, der ser frem til, det bliver 1. januar, så han for alvor kan komme i gang med det politiske arbejde:

- Politik er min hobby, og nu kan jeg endda få løn for det.

Det er rigtigt godt gået af Jonas Haase. Han er et supertalent, der går ud og får vælgernes gunst.

Karsten Meyer Olesen, borgmesterkandidat for S 
Annonce

Pædagog valgt ind

I byrådssalen kommer han til at sidde mellem de to andre nyvalgte socialdemokrater, Dorrit Knudsen og Egon Madsen.

Dorrit Knudsen stillede også op for fire år siden, men denne gang lykkedes det så for pædagogen fra Aabenraa, der i mange år har arbejdet i børnehuset i Løjt Kirkeby.

- Jeg ved, jeg har fået knap 100 stemmer i Løjt og det samme på min hjemmebane i Aabenraa Syd. Jeg var begyndt at tro på, at det ville lykkes, men man er selvfølgelig i tvivl til det sidste. Nu glæder jeg mig sindssygt meget til at komme i gang, sagde Dorrit Knudsen, der vil forsøge at få indflydelse på ældreområdet, for en plads i børne- og uddannelsesudvalget vil ikke kunne kombineres med hvervet som fællestillidskvinde.

Annonce

Spidskandidat trak stemmer

Fjerde og sidste nye navn i den socialdemokratiske byrådsgruppe er borgmesterkandidat Karsten Meyer Olesen, der kun er førstesuppleant i det nuværende byråd. Med 1429 personlige stemmer fik han bevis for, at partiets vælgere har taget ham til sig som deres mand. Povl Kylling Petersen, borgmesterkandidat for fire år siden og nummer to på listen, måtte med 573 personlige stemmer se sig overhalet af både Christian Panbo og Signe Bekker Dhiman, der fik henholdsvis 810 og 600 stemmer.

- Jeg synes også, jeg har holdt, hvad jeg lovede, da jeg blev spidskandidat for to et halvt år siden. Vi har fået fremgang, og jeg synes, vi har fået et rigtigt godt team. Det er et hold, jeg glæder mig til at lave politik med de næste fire år, lød det fra Socialdemokraternes nu ubestridte førstemand.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce