Annonce
Aabenraa

Ung S-komet strøg i byrådet

Gymnasieeleven Jonas Haase blev belønnet for en flot valgkamp og fik 364 personlige stemmer. Dermed bliver den 18-årige socialdemokrat en af landets yngste byrådsmedlemmer. Spidskandidat Karsten Meyer Olesen fik massiv opbakning.

Aabenraa: - Det er en drøm, der går i opfyldelse. Det har været så nervepirrende i dag, og jeg har været virkelig anspændt. Og så skete det sgu.

Jonas Haase, Socialdemokratiets yngste kandidat, var jublende lykkelig, da kommunaldirektør Tom Ahmt lidt før klokken 01 onsdag nat tog ordet i Kongesalen på Folkehjem og læste navnene på de 31 medlemmer af det nye byråd op. Som nummer 25 blev den kun 18-årige gymnasieelev råbt op, og dermed blev han belønnet for en virkelig aktiv valgkampagne.

- Når man kører valgkamp, skal man gå all in, og så må det briste eller bære. Og det bar så, lød det fra en glad Jonas Haase, der ser frem til, det bliver 1. januar, så han for alvor kan komme i gang med det politiske arbejde:

- Politik er min hobby, og nu kan jeg endda få løn for det.

Annonce

Det er rigtigt godt gået af Jonas Haase. Han er et supertalent, der går ud og får vælgernes gunst.

Karsten Meyer Olesen, borgmesterkandidat for S 

Pædagog valgt ind

I byrådssalen kommer han til at sidde mellem de to andre nyvalgte socialdemokrater, Dorrit Knudsen og Egon Madsen.

Dorrit Knudsen stillede også op for fire år siden, men denne gang lykkedes det så for pædagogen fra Aabenraa, der i mange år har arbejdet i børnehuset i Løjt Kirkeby.

- Jeg ved, jeg har fået knap 100 stemmer i Løjt og det samme på min hjemmebane i Aabenraa Syd. Jeg var begyndt at tro på, at det ville lykkes, men man er selvfølgelig i tvivl til det sidste. Nu glæder jeg mig sindssygt meget til at komme i gang, sagde Dorrit Knudsen, der vil forsøge at få indflydelse på ældreområdet, for en plads i børne- og uddannelsesudvalget vil ikke kunne kombineres med hvervet som fællestillidskvinde.

Spidskandidat trak stemmer

Fjerde og sidste nye navn i den socialdemokratiske byrådsgruppe er borgmesterkandidat Karsten Meyer Olesen, der kun er førstesuppleant i det nuværende byråd. Med 1429 personlige stemmer fik han bevis for, at partiets vælgere har taget ham til sig som deres mand. Povl Kylling Petersen, borgmesterkandidat for fire år siden og nummer to på listen, måtte med 573 personlige stemmer se sig overhalet af både Christian Panbo og Signe Bekker Dhiman, der fik henholdsvis 810 og 600 stemmer.

- Jeg synes også, jeg har holdt, hvad jeg lovede, da jeg blev spidskandidat for to et halvt år siden. Vi har fået fremgang, og jeg synes, vi har fået et rigtigt godt team. Det er et hold, jeg glæder mig til at lave politik med de næste fire år, lød det fra Socialdemokraternes nu ubestridte førstemand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

Annonce