Annonce
Sport

Ung speedwaykører efter uhyggeligt uheld: Jeg vil tilbage på cyklen igen

Speedwaykører Martin Steen Hansen er 100 procent indstillet på at fortsætte som ligakører, når han er igen er frisk. Det bliver dog helt sikkert først i 2019. Foto: André Thorup

End ikke et voldsomt styrt med blødninger i hjernen og brud i ryggen kan få Martin Steen Hansen til at overveje at droppe sin sport.

Mange dage med massive smerter, uvished og et hav af bekymringer forsvandt mandag stort set som dug fra solen for Martin Steen Hansen.

Den unge ligakører fra Holsted fik nemlig lov at komme hjem efter ni dage med intensiv behandling på først Odense Universitetshospital og senere Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg.

- Jeg er træt, glad og bare ekstrem lettet, fortæller Martin Steen Hansen, da JydskeVestkysten besøger ham hos forældrene i Holsted.

For ni dage siden styrtede Martin Steen Hansen i forbindelse med en træningsseance på speedwaybanen i Grindsted. Umiddelbart så det ikke så slemt ud, men virkeligheden viste sig lynhurtigt at være en ganske anden.

- Jeg er helt væk. Jeg kan huske, at ambulancefolkene forsøger at give mig en nakkekrave på. Den irriterer mig, og jeg gør modstand, husker speedwaykøreren.

Annonce

Kritisk situation

Senere ankom en helikopter til speedwaybanen og fløj Martin Steen Hansen til Odense Universitetshospital, hvor det hurtigt stod klart, at situationen var kritisk.

- Jeg har senere fået at vide, at en læge på det tidspunkt sagde, at de ikke kunne give nogen garantier, siger han.

Martin Steen Hansen blev efterfølgende lagt i kunstig koma for at aflaste hjernen, men hurtigt blev meldingerne mere positive - og siden er det lykkeligvis bare gået fremad og fremad.

Og mandag gik turen hjem til Holsted, hvor den nu står på mest mulig ro i de næste mange uger, men en hurtig tur ud på speedwayværkstedet måtte der til.

- Speedway er bare en stor del af mig, og det skal det blive ved med at være. Jeg ved, at jeg ikke kommer på cyklen mere i denne sæson, men jeg vil tilbage. Det er 100 procent sikkert.

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce