Annonce
Sport

Ungarn skaber gruppespænding med sejr over Slovenien

Jonathan Nackstrand/Ritzau Scanpix
Ungarn nåede på pointhøjde med både Slovenien og Norge i mellemrunden, da Slovenien blev slået 29-28.

Gruppe 2 i mellemrunden ved EM i herrehåndbold blev en anelse mere åben søndag, da Ungarn slog Slovenien 29-28.

Det var slovenernes første nederlag i turneringen, og resultatet betyder, at Ungarn nåede på fire point ligesom Slovenien og Norge, der senere søndag møder Sverige.

Slovenien var foran 16-13 efter første halvleg, men Ungarn bed fra sig efter pausen og bragte sig med et kvarter igen af kampen foran 21-18 med den fjerde scoring i træk.

Med ti minutter igen var Ungarn foran med to mål, men så sørgede Patrik Ligetvári for 25-22 til Ungarn.

I det sidste halve minut var Ungarn i angreb og tog timeout og holdt føringen på et enkelt mål til slutfløjtet.

Efter to nederlag i mellemrunden fik Island tidligere søndag lidt oprejsning, da holdet besejrede Portugal 28-25 efter to islandske nederlag i mellemrunden ligesom portugiserne.

Dermed ser det mere end vanskeligt ud for de to nationer at nå i semifinalen.

Island besejrede Danmark med et enkelt mål i gruppespillet, mens tabte til Ungarn i den sidste gruppekamp, hvilket betød, at danskerne selv med en sejr over Rusland ikke kunne nå med i mellemrunden.

Forud for årets slutrunde deltog Portugal senest ved en slutrunde i herrehåndbold i 2006. Her blev det til en 15.-plads ved EM.

Ved dette EM overraskede Portugal, da holdet i den første kamp i det indledende gruppespil slog verdensstjernerne fra Frankrig, som endte med at forlade turneringen efter det indledende gruppespil.

Senere søndag mødes Norge og Sverige i et nordisk brag, hvor en sejr sender nordmændene tættere på en plads i semifinalen, mens Sverige med tredje nederlag i gruppen vil være færdig ved EM.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce