Annonce
Udland

Ungarns leder: Jeg afviser trusler fra støtter af migranter

- Jeg bliver nødt til at afvise trusler, afpresning og fornærmelser fra folk, der støtter migranter, siger Viktor Orbán i EU-parlamentet.

EU-Parlamentets rapport om Ungarn er en fornærmelse mod Ungarn, siger Viktor Orbán i forsvarstale.

Annonce

Ungarns udskældte premierminister erkender i en tale i Europa-Parlamentet tirsdag, at han kæmper forgæves, når han taler til parlamentarikere, der kræver en retsproces mod Ungarn indledt.

- Jeg ved, at I allerede har bestemt jer. Jeg ved, at betænkningen vil blive godkendt, og det, jeg siger i dag, vil ikke få jer til at skifte mening, siger Viktor Orbán i parlamentet i Strasbourg.

Onsdag skal parlamentet stemme om en betænkning, der opfordrer til at indlede en artikel 7-procedure, der i yderste instans kan koste Ungarn stemmeretten.

Den magt ligger hos stats- og regeringscheferne, hvor alle skal være enige, og det er de ikke.

- Jeg bliver nødt til at afvise trusler, afpresning og fornærmelser fra folk, der støtter migranter, siger Viktor Orbán.

Et stort antal parlamentarikere, også i den konservative gruppe EPP, som Orbans parti er tilknyttet, har sagt, at de vil stemme for betænkningen og imod Ungarn.

- Den betænkning, der ligger foran jer, er en fornærmelse mod Ungarn, siger Orban.

Regeringschefen påpeger, at Ungarns regering har fundet "37 alvorlige fejl" i rapporten, som parlamentarikeren Judith Sargentini har ansvar for.

- Vi har ting, som vi ikke er enige om, og det vil vi også have i fremtiden.

- Vi har radikalt forskellige syn på migration, siger premierministeren, som tilføjer, at Ungarn "aldrig vil gå så vidt, at vi bringer folk, vi ikke er enige med, til tavshed".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce