Annonce
Udland

Ungarns leder: Jeg afviser trusler fra støtter af migranter

- Jeg bliver nødt til at afvise trusler, afpresning og fornærmelser fra folk, der støtter migranter, siger Viktor Orbán i EU-parlamentet.

EU-Parlamentets rapport om Ungarn er en fornærmelse mod Ungarn, siger Viktor Orbán i forsvarstale.

Ungarns udskældte premierminister erkender i en tale i Europa-Parlamentet tirsdag, at han kæmper forgæves, når han taler til parlamentarikere, der kræver en retsproces mod Ungarn indledt.

- Jeg ved, at I allerede har bestemt jer. Jeg ved, at betænkningen vil blive godkendt, og det, jeg siger i dag, vil ikke få jer til at skifte mening, siger Viktor Orbán i parlamentet i Strasbourg.

Onsdag skal parlamentet stemme om en betænkning, der opfordrer til at indlede en artikel 7-procedure, der i yderste instans kan koste Ungarn stemmeretten.

Den magt ligger hos stats- og regeringscheferne, hvor alle skal være enige, og det er de ikke.

- Jeg bliver nødt til at afvise trusler, afpresning og fornærmelser fra folk, der støtter migranter, siger Viktor Orbán.

Et stort antal parlamentarikere, også i den konservative gruppe EPP, som Orbans parti er tilknyttet, har sagt, at de vil stemme for betænkningen og imod Ungarn.

- Den betænkning, der ligger foran jer, er en fornærmelse mod Ungarn, siger Orban.

Regeringschefen påpeger, at Ungarns regering har fundet "37 alvorlige fejl" i rapporten, som parlamentarikeren Judith Sargentini har ansvar for.

- Vi har ting, som vi ikke er enige om, og det vil vi også have i fremtiden.

- Vi har radikalt forskellige syn på migration, siger premierministeren, som tilføjer, at Ungarn "aldrig vil gå så vidt, at vi bringer folk, vi ikke er enige med, til tavshed".

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Advarsel: Motorveje lukker

Aabenraa

Strømmen væk i syv minutter

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Annonce