Annonce
Sport

Ungarsk flop sender Slovenien i EM-semifinalen

Tt News Agency/Reuters
Et træt ungarsk hold kunne ikke udnytte den sidste livline og led sit tredje store nederlag i mellemrunden.

Slovenien bliver det fjerde og sidste hold i semifinalerne ved EM i herrehåndbold.

De slovenske spillere kunne fra tilskuerpladserne i Malmö Arena se et træt og modløst ungarsk hold tabe 26-34 til Portugal, og dermed kan ingen true Sloveniens plads blandt de to bedste i mellemrundegruppen.

Slovenernes efterfølgende 30-33-nederlag til Norge betyder, at holdet slutter på andenpladsen og skal møde Spanien i semifinalen. Norge står overfor Kroatien.

Det så ellers godt ud for ungarerne, da de kom videre fra Danmarks indledende gruppe med to point, men siden har festen været forbi.

Nederlaget til Portugal var Ungarns tredje i fire kampe, og holdet har set mere og mere udmattet ud, som mellemrunden er skredet frem.

Ungarn ville med en sejr have tvunget slovenerne til at tage point mod Norge, der har vundet rub og stub i turneringen.

Det er lidt af en nedtur for Ungarn, der ikke bare har tabt tre kampe i mellemrunden, men tabt dem klart.

Et langsomt spillende portugisisk hold havde ingen problemer med at trække den ungarske defensiv rundt i manegen, og efter 16-14 ved pausen blev det hele sat på plads i anden halvleg.

Ungarn fulgte kun med til 22-20 og tabte derefter fuldstændig pusten. De ungarske målmænd reddede nærmest ingenting, og Portugal kunne i ro og mag udbygge forspringet.

Med storsejren er portugiserne sikre på tredjepladsen i puljen og slutter dermed for første gang nogensinde i top-6 ved en slutrunde.

Efterfølgende kunne Norge og Slovenien tage den med ro, vel vidende at begge nationer altså er klar til medaljespillet.

Norges landstræner, Christian Berge, fik da også luftet sine reserver, men det forhindrede ikke nordmændene i at tage sejren og gruppens førsteplads.

Norge skal møde nummer to fra den anden gruppe, der blev afgjort i en direkte duel mellem Spanien og Kroatien.

Den endte 22-22, og dermed fastholder Spaniens regerende europamestre førstepladsen på en bedre målforskel.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Møde blev en skandale

Flere deltagere udvandrede i vrede, da cirka 35 advokater og ejendomsmæglere var mødt frem til et arrangement, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ville orientere om de regler, der gælder for udenlandske EU-borgere, som ønsker at slå sig ned i deres egen bolig i Danmark. Den frustrerede reaktion er fuldt forståelig. SIRI’s direktør Kasper Højvang Kyed og kontorchef Inge Thomsen var med. Civilstyrelsen stillede med direktør Lene Volke Roesen. Og så blev der ellers talt sort. Men konklusionen blev, at for eksempel en tysker ikke kan købe et hus i Danmark og så få et EU-opholdsbevis med virkning fra overtagelsesdagen. I stedet skal huskøberen først tage ophold i en lejet bolig, søge opholdstilladelse og efterfølgende flytte ind i sin ejendom. Den fortolkning er helt urimelig. Helt vildt bliver det, når kontorchef Inge Thomsen antyder, at den stramme praksis skulle bunde i politisk uvilje mod, at for eksempel tyskere køber ejendom i Danmark for at bo her. Disse mennesker er altså fra vores egen kulturkreds. I flere tilfælde er der desuden tale om personer, der i forvejen taler dansk, fordi de enten tilhører det danske mindretal eller har forberedt sig vældig godt på det nye hjemland. Samtidig er der ofte tale om stærkt efterspurgt arbejdskraft. Her bliver der absolut ingen problemer med integrationen. Skulle danske politikere virkelig være modstandere af denne form for indvandring, bør de pågældende efter kontorchefens udmelding straks stå frem og forklare sig. Det bliver i så fald interessant at høre argumenterne. Nu var der lykkeligvis både ejendomsmæglere og jurister med til det skandaløse møde. De sidstnævnte bør undersøge, om SIRI’s praksis ikke er i strid med EU’s bestemmelser. I givet fald skal der anlægges en prøvesag. Den nuværende tilstand er helt uacceptabel. Mennesker med viljen og evnen til at gøre noget godt for Danmark og en kulturel baggrund som vores egen er naturligvis hjertelig velkomne – eller bør være det.

Esbjerg For abonnenter

Ny ballade i Socialdemokratiet: Sandrini kræver formand sat på plads i højhussag

Sønderjylland

Se billederne: Vera og kronprinsen delte uheldshistorier ved indvielse af sygehus

Annonce