Annonce
Sport

Ungarsk storhold knuser danske håndboldmestre i CL

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Aalborg var hurtigt bagud med ti mål, da det danske mesterhold tabte 28-35 til Pick Szeged i Champions League.

Håndboldherrerne fra Aalborg indkasserede søndag holdets første nederlag i Champions League.

På hjemmebane tabte Henrik Møllgaard og holdkammeraterne med 28-35 til ungarske Pick Szeged.

Nordjyderne havde indledt gruppespillet med tre sejre i træk, men søndag fik Aalborg en helt forfærdelig start på kampen med fejl i angrebet og sløset forsvarsspil.

Efter 20 minutter var Aalborg bagud med hele ti mål - 8-18 - og det virkede til, at kampen var afgjort. Det var opløsningstendenser hos hjemmeholdet, der flere gange tillod Szeged at score i tomt mål.

Anført af Møllgaard lykkedes det alligevel Aalborg-spillerne at æde sig ind på ungarernes føring.

Værterne fik scoret syv gange i en periode, hvor Szeged blot fik bolden i mål en enkelt gang, så stillingen var 15-19.

Ved pausen var ungarerne foran med 22-17, så gæsternes føring var trods alt ganske komfortabel før de sidste 30 minutter.

Anden halvleg bød dog endnu en gang på et stort udfald for Aalborg, der ikke scorede i en periode på syv minutter.

Det betød, at Szeged kunne øge føringen til 30-21 med et kvarter tilbage af kampen.

Aalborg har seks point efter fire gruppekampe i Champions Leagues gruppe A, hvilket betyder, at nordjyderne trods søndagens lussing har gode chancer for at spille sig i ottendedelsfinalerne.

Gruppevinderen går direkte i kvartfinalen, mens nummer to til seks belønnes med en plads i ottendedelsfinalerne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce