Annonce
Billund

UngBo bliver renoveret for 3,5 millioner

Snart er det slut med at tage bad i kælderen, Byrådet har sat 3,5 mio. kroner af, så lejigehderne i UngBo blandt andet får eget badeværelse. Foto: Annette Bruun Jarl
Lejlighederne, der er målrettet unge med særlige behov, har hidtil hverken haft installeret bad eller vaskesøjle. Det bliver der nu rettet op på.

Grindsted: Lejlighederne UngBo, som er placeret på Rolighedsej 8-10 i Grindsted, skal i den nærmeste fremtid igennem en renovering. Byrådet har således nikket ja til at bruge 3,5 millioner kroner på, at der i de 12 lejligheder vil blive installeret både bad og vaskemaskine.

Hidtil har beboerne været henvist til at tage bad i kælderen, men med renoveringen bliver det nuværende toilet udvidet, så der bliver plads til en bruser, og desuden bliver der i køkkenet installeret en kombineret vaskemaskine og tørretumbler.

- UngBo trænger til en kærlig hånd. Der er bad i kælderen, og der er ikke installeret vaskesøjle i lejlighederne. Det vil den forestående renovering rette op på, konstaterer Robert Terkelsen (V), der er formand for voksenudvalget i Billund Kommune.

Annonce

UngBo trænger til en kærlig hånd. Der er bad i kælderen, og der er ikke installeret vaskesøjle i lejlighederne.

Robert Terkelsen (V), formand, voksenudvalget

Renovering giver mening

Boligerne var oprindeligt tiltænkt borgere i et STU-forløb med behov for et botilbud. Analyser viser imidlertid, at der i fremtiden bliver behov for boliger til mentalt udviklingshæmmede personer, ligesom der kan vise sig et øget behov målrettet mod borgere, der ikke passer ind i de gængse tilbud.

- Der er ikke taget endelig stilling til, hvad UngBo fremadrettet skal bruges til. Alligevel giver det god mening at sætte gang i en renovering, for under alle omstændigheder bliver der brug for UngBo, hvad enten det bliver status quo eller om bygningerne skal bruges til andre ting, siger Robert Terkelsen.

Da de kommende brugere forventes at være i god fysisk forfatning, er det ikke fundet nødvendigt at installere elevator i lejlighederne.

Hilser renoveringer velkommen

Da UngBo blev oprettet, var det med det formål, at ingen skulle bo der i mere end tre år. Det har det ikke helt været muligt at overholde, og derfor er der flere steder glæde over, at renoveringerne nu kommer i gang.

- Jeg har kendskab til en borger, der har boet fem år med bad i kælderen. Det er urimeligt, så jeg kan kun hilse det velkomment, at vi tager fat i det, siger Ann Charlotte Vilstrup (S), gruppeformand for Socialdemokratiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];